www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft Rusland geschorst uit de Mensenrechtenraad. Voorafgaand aan de stemming reageerde de plaatsvervangende VN-afgevaardigde van Rusland, Dmitry Polyanskiy, al op een mogelijke schorsing en zei dat de VN daarmee verwoestende gevolgen voor zichzelf riskeert. Een schorsing dreigt “de basis van het huidige multilaterale systeem” te vernietigen, zei de Rus over de kwestie. Polyanskiy schreef op Telegram dat dit een “tactische zet met voorbedachten rade” is die volgens hem niets te maken heeft met het conflict van Rusland in Oekraïne of met vermeende mensenrechtenschendingen door Moskou, aangezien deze beweringen “nog lang niet geverifieerd en bewezen zijn”. De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 en EU-chef Josep Borrell hebben gisteren een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin zij zeggen dat het “tijd is om Rusland te schorsen”.

Ondanks dat Hugo de Jonge zijn oprechte excuses aanbood aan zowel de Kamer als de media, diende Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA gisteravond na de schorsing voor het diner een motie van wantrouwen in tegen minister Hugo de Jonge. Omdat hij de Tweede Kamer als minister van Volksgezondheid onvolledig en niet op tijd heeft geïnformeerd over zijn rol in de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Een groot deel van de oppositie zei samen met de PvdA het vertrouwen in de CDA-bewindsman op. Kuikens motie van wantrouwen werd ondertekend door  GroenLinks, DENK, de SP, de Groep Van Haga, Partij voor de Dieren, PVV, BBB en Forum voor Democratie. Toch kon De Jonge aanblijven omdat de oppositie slechts 58 van de 150 zetels vertegenwoordigd en daarmee haalde de motie geen meerderheid.

Het Friese Statenlid Durk Pool vertrekt uit de politiek vanwege het verspreiden van nepnieuws. De 54-jarige VVD’er plaatste nepberichten op Twitter uit naam van de Fryske Nasjonale Partij, onder meer over het wolvenstandpunt van die partij. De FNP had via een IT-specialist achterhaald wie achter het valse partij-account zat. Pool heeft in overleg met zijn fractie besloten zijn Statenlidmaatschap op te zeggen. Dat betekent dat de VVD binnen veertien dagen twee van de vier Statenleden ziet vertrekken. Eerder besloot Statenlid De Vrij over te stappen naar de gemeentepolitiek.

De Duitse Bundestag heeft het wetsvoorstel over verplichte vaccinatie voor 60-plussers weggestemd. Er stemden 683 parlementsleden van wie er 296 voor de verplichting stemden, 378 stemden tegen en 9 leden onthielden zich van stemming. De door Minister Lauterbach voorgestelde vaccinatieplicht is daarmee verworpen.

De staat Texas wordt dagelijks zo overspoeld met immigranten bij de grens met Mexico dat de maat vol is voor de Republikeinse gouverneur Greg Abbott. Hij heeft gisteren aangegeven dat Texas 900 charterbussen ter beschikking stelt om illegale immigranten die door de regering Biden Texas zijn binnengebracht  naar Washington DC te brengen. Door de immigranten naar DC te brengen kan degene die er voor gezorgd heeft dat de vreemdelingen het land binnenkomen er ook voor zorgen dat er tegemoet gekomen wordt aan de behoeften van deze mensen, aldus Abbott. Op de vraag waar in Washington de immigranten losgelaten zullen worden, antwoordde Abbott: ,,De eerste locatie zal de trappen van het Capitool van de Verenigde Staten zijn.”

Voorzitster Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank heeft op Twitter laten weten dat ze positief getest heeft op Covid. Volgens de tweet heeft ze ondanks alle prikken en boosters covid opgelopen. Ze geeft aan dat ze slechts milde symptomen heeft. Lagarde blijft vanuit haar huis in Frankfurt werken tot ze volledig hersteld is en geeft aan dat dit geen impact op de lopende werkzaamheden van de Europese Centrale Bank zal hebben.  Volgende week donderdag zou Lagarde een beleidsvergadering voorzitten over de torenhoge inflatie die de eurozone op het moment treft.

Naast Lagarde is ook de Amerikaanse congresvoorzitster Nancy Pelosi gisteren positief op Covid getest. Pelosi had voor volgende week een reis naar Taiwan gepland, maar heeft dit nu uitgesteld. China waarschuwde dat het strenge maatregelen zou nemen als Pelosi Taiwan zou bezoeken. Ze is “asymptomatisch”.

Australië heeft nieuwe cijfers gepubliceerd, daaruit blijkt dat het aantal coronadoden 1700% hoger is dan aan het begin van de pandemie. De volledig gevaccineerden zijn verantwoordelijk voor 4 op de 5 overledenen. Daarmee zijn de gevaccineerden verantwoordelijk voor 84% van het aantal sterfgevallen.

De Britse cardioloog Dr. Aseem Malhotra heeft op de Britse nieuwszender GBN onthuld dat cardiologische onderzoekers een ontsteking van de kransslagaders hebben gevonden die verband houdt met de Coronaprikken. De onderzoekers publiceren hun bevindingen echter niet omdat ze zich zorgen maken over het verlies van onderzoeksgeld van de farmaceuten.

Er komt een landelijk steunpunt waar covid vaccinatieslachtoffers terecht kunnen met hun verhaal. Mensen die ernstige bijwerkingen of blijvende prikschade hebben opgelopen wordt op dit moment aan hun lot overgelaten door de reguliere zorgsector en de mainstream media. Iedereen die prikschade heeft kan contact opnemen met het steunpunt via steunpuntcvs@protonmail.com. Eind april zal er ook een website gelanceerd worden. CVS staat in dit geval voor Covid Vaccinatie Schade. Iedere persoon reageert op zijn/haar eigen wijze op een vaccinatie. Reacties kunnen direct, na enkele uren, maar ook pas weken of maanden later optreden. De klachten kunnen licht van aard zijn en weer voorbijgaan, maar ook ernstig zijn of zelfs blijvende schade veroorzaken. Er ligt nog steeds een taboe op covid vaccinatieschade. Terwijl onderhand steeds duidelijker en bewezen wordt dat er veel gedupeerden vaccinatieschade hebben opgelopen.  

Uit de vrijgegeven Pfizer-documenten blijkt dat de farmaceut in de eerste drie maanden zoveel ongewenste bijwerkingen moest verwerken, dat ze 2400 nieuwe medewerkers aan moesten nemen om alle informatie te kunnen verwerken. Dr. Naomi Wolf bracht dit naar buiten nadat ze geconstateerd had dat Pfizer dit gegeven eerst voor de buitenwereld probeerde te verbergen en te verzwijgen. Er waren zoveel ongewenste voorvallen dat ze het niet bij konden houden met hun eigen personeel.

Overal ter wereld annuleren luchtvaartmaatschappijen honderden overzeese vluchten. Slechts enkele weken na het schrappen van de maskervoorschriften hebben sommige luchtvaartmaatschappijen honderden vluchten moeten annuleren omdat ze kampen met personeelstekorten in verband met COVID-19.

Tucker Carlson is in zijn programma ingegaan op de Twitter Transactie van Elon Musk. Hij wees zijn toehoorders er op dat dit niet enkel een zakelijke transactie is. Want het herstellen van vrije meningsuiting op Twitter is de grootst mogelijke bedreiging voor de mensen die het voor het zeggen hebben. Als zij de informatie niet kunnen controleren, dan vallen ze om. Carlson verwacht dan ook dat er een grote campagne opgezet zal worden om karaktermoord te plegen op Elon Musk, want hij is een bedreiging voor hen.

Gisteravond heeft een schietpartij plaatsgevonden in het hart van Tel Aviv. Een schutter schoot vanuit een café op voorbijgangers. Er werd gisteravond melding gemaakt van meer dan zes ernstig gewonden en vier doden. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis en verkeren in kritieke toestand. Volgens de eerste berichten lijkt het te gaan om een terroristische aanslag waarbij mogelijk op vijf verschillende plekken het vuur op mensen geopend is. De Israëlische minister president Naftali Bennett is gearriveerd in het hoofdkantoor van Israël Defence Force, waar hij op de hoogte gehouden wordt van de situatie.

En dan het weer. Vandaag waait er een matige tot vrij krachtige westenwind over het land. Het zal bewolkt zijn met zo af en toe plaats voor de zon en een enkele bui. Kijken we naar het weekend, dan zien we dat we zaterdag ongeveer hetzelfde weer krijgen als vandaag. Er kan een enkele bui vallen, soms met hagel of natte sneeuw. In de nacht naar zondag loopt de temperatuur terug tot rond het vriespunt. Zondagmiddag wordt het tussen de elf en dertien graden. Volgende week zullen de temperaturen weer gaan stijgen, lokaal mogelijk zelfs tot 20 graden.