www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het is vandaag Paarse Vrijdag. Tijdens Paarse Vrijdag wordt in het onderwijs aandacht besteed aan seksuele- en genderdiversiteit. Dit jaar hebben 1700 basisscholen aangegeven mee te doen. Zowel leerlingen als het onderwijzend personeel wordt gevraagd om iets paars te dragen om op die manier steun te betuigen aan de LHBTQ plus gemeenschap. De belangenorganisatie COC heeft een speciaal lespakket ontwikkeld met voor de onderbouw een prentenboek en voor de bovenbouw lesstof en een spelshow. Op middelbare scholen wordt Paarse Vrijdag georganiseerd door leerlingen van het Gender & Sexuality Alliances Netwerk van het COC. Volgens het COC heeft inmiddels 80% van de middelbare scholen in ons land binnen de school een GSA netwerk. Scholen zijn sinds 2012 verplicht om de LHBTQ-acceptatie te bevorderen.

Vanochtend vindt om elf uur in de rechtbank van Haarlem de rechtszaak plaats van David Icke tegen de IND. Hij wordt verdedigd door Jeroen Pols. Icke mag zichzelf niet in persoon komen verdedigen. De rechtszaak is aangespannen omdat David Icke begin november te horen heeft gekregen dat hij twee jaar lang niet welkom is in 26 Schengenlanden. Dat is een schending van artikel 10 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en ook artikel  7 van de Nederlandse grondwet wordt hiermee geschonden. Belangstellenden kunnen de rechtszaak volgen middels een live videoverbinding. De rechtbank heeft aangegeven een verbinding te willen regelen omdat er veel aandacht voor de zaak is.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft een video op Twitter gezet van haar bezoek aan de Telecomraad in Brussel. Daar ging ze akkoord met een Europees plan voor een Digitaal Europees ID door haar handtekening onder het plan te zetten. Dat is opmerkelijk omdat de Tweede Kamer helemaal niet wilde dat zij haar handtekening onder het huidige plan met de huidige opzet zou zetten.

Nog tot 16 december kunnen we laagvliegende Hercules-transportvliegtuigen zien vliegen boven Nederland en België. Volgens Defensie oefent de luchtmacht samen met het Korps Commandotroepen en 11 Luchtmobiele brigades. Tijdens de oefeningen worden parachutisten en pakketten gedropt op diverse aangewezen locaties. De toestellen stijgen op vanaf Vliegbasis Eindhoven en vliegen tussen negen en elf ’s morgens, van één tot vier uur ’s middags en van zeven tot tien uur ’s avonds. De parachutisten landen onder meer in de Marnewaard, de Ginkel en op de Regte Heide.

Rechter Ian Gault van het Hooggerechtshof in Nieuw-Zeeland heeft deze week tijdelijk de medische voogdij over een baby van zijn ouders afgenomen. De vier maanden oude baby staat op de wachtlijst voor een hartoperatie en zijn ouders vochten er voor dat tijdens de operatie alleen bloed van niet-gevaccineerde donoren gebruikt gaat worden. Door de uitspraak van de rechter zijn zij nu ouderlijke rechten kwijtgeraakt en staat het jongetje onder voogdij van de gezondheidsautoriteiten totdat hij de operatie heeft ondergaan en hersteld is. De ouders blijven verantwoordelijk voor alle beslissingen die geen verband houden met de operatie. De ouders hadden aangegeven dat zij niet-gevaccineerde donoren hadden die bereid waren bloed te geven voor de operatie van hun zoon, maar de gezondheidsautoriteiten voerden aan dat dergelijke gerichte donaties alleen in uitzonderlijke omstandigheden mogen plaatsvinden, zoals voor ontvangers met zeer zeldzame bloedgroepen.

Niet alleen in Brazilië is het onrustig. Ook in andere Zuidamerikaanse landen. In Peru is president Pedro Castillo aangehouden door veiligheidstroepen, kort nadat het Congres met een meerderheid van 101 stemmen van het 130 leden tellende orgaan had gestemd om Castillo uit de macht te zetten. Pedro Castillo had eerder die dag opgeroepen om het Congres te ontbinden en een noodregering te installeren. Daarna riep hij op tot parlementsverkiezingen om te werken aan een nieuwe grondwet. Dina Boluarte is vlak daarna benoemd tot de eerste vrouwelijke president van Peru. De voormalig vice-president werd door het Congres beëdigd en werd daarmee de zevende president in 6.5 jaar. In El Salvador zijn de leden van het Hooggerechtshof ontslagen, en de president heeft het leger de straat opgestuurd om terroristen en gangsters te bestrijden.

Zerohedge meldt dat de Britse premier Rishi Sunak oproept tot nieuwe politiebevoegdheden om “illegale protesten” te stoppen. Aanleiding zijn de acties van groepen als Just Stop Oil en Extinction Rebellion, die het verkeer verstoren of blokkeren door zich op wegdelen vast te lijmen. Critici denken echter dat Sunak een wettelijk kader wil om alle protesten te kunnen onderdrukken. Want in het Verenigd Koninkrijk is het al tegen de wet om het wegverkeer te blokkeren ongeacht de reden. Daarvoor zijn er geen nieuwe politiebevoegdheden nodig.

UK’s Hidden Shadows (geïnspireerd door Out Of Shadows) is een documentaire van Shaun Attwood over de recente geschiedenis van beschuldigingen van kindermisbruik en doofpotaffaires binnen het Britse establishment. De documentaire is geïnspireerd op de docu Out of Shadows. De 90 minuten durende documentaire, gefilmd in de loop van een jaar, bevat interviews met slachtoffers van kindermisbruik, journalisten en klokkenluiders van de politie. Elk interview geeft inzicht in de vermeende Westminster VIP Pedofielen Ring die de politiek de laatste vijf decennia heeft verduisterd.

Gezondheid

Op childrenshealthdefense.tv legt dr Ryan Cole uit dat het spike eiwit een trigger is voor diverse vormen van kanker. Zo blijkt het spike eiwit zich te binden aan het BRCA-gen dat kan leiden tot borst- en eierstokkanker. Artsen zien een explosieve groei van het aantal mensen met kanker. Zij denken dat de verklaring ligt in het feit dat het spike-eiwit iemands beenmerg en de delende stamcellen aanvalt. Het maakt niet uit welk merk ‘vaccin’ je gehad hebt, alle merken produceren hetzelfde spike-eiwit dat je cellen aanvalt.

Weer

En dan het weer. Het is vandaag een overwegend bewolkte dag. Doordat er weinig wind is, kan er gemakkelijk nevel en mist ontstaan. In de kustgebieden breekt af en toe de zon door al is daar ook kan op een enkele winterse bui. De middagtemperatuur varieert van één tot drie graden.