www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Op de website van Tubantia staat te lezen dat stroom uit een Vattenfall In Charge-laadpaal een inwoner van Overijssel of Gelderland ongeveer een derde kost van Vattenfall-stroom uit de meterkast. Eigenaren van een elektrisch voertuig betalen 30 cent per kilowattuur voor het laden van hun auto bij een laadpaal. Het variabele stroomtarief van Vattenfall voor huishoudens bedraagt 95 cent per kilowattuur. In Overijssel en Gelderland hebben bijna 850 inwoners een aanvraag ingediend bij Vattenfall InCharge voor het plaatsen van een openbare laadpaal voor hun elektrische auto. De dochteronderneming van Vattenfall zet in de komende jaren zo’n 4000 oplaadpalen in Overijssel en Gelderland neer.

Uit Frankrijk komen steeds meer beelden dat de Fransen onverminderd blijven demonstreren tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Honderdduizenden demonstranten in het hele land protesteren tegen de pensioenhervorming. In sommige steden leidt dat tot confrontaties tussen de politie en de demonstranten. Een aantal Parijse studentenvakbonden heeft de toegang tot diverse middelbare scholen geblokkeerd, als onderdeel van het protest tegen de pensioenhervormingen.

Leraren die lid zijn van de National Education Union in Engeland en Wales gaan vandaag staken nu de gesprekken mislukt zijn. Niet alleen in het onderwijs wordt gestaakt, ook in de Britse zorg wordt gestaakt. Ziekenhuizen hebben de afgelopen zeven weken al 88.000 afspraken geannuleerd als gevolg van de stakingen. De National Health Service waarschuwt dat de verstoringen voor de patiënten nog erger kunnen worden nu zorg- en ambulancepersoneel verdere stakingen plant.

Demonstranten hebben zich in Wenen verzameld voor de Duitse ambassade om te protesteren tegen de levering van Leopard-tanks aan de Oekraïne. Volgens de demonstranten zullen de voorraden leiden tot een verdere escalatie van het conflict. “De bevoorrading van Leopard-tanks is een krankzinnige escalatie met een zeer groot potentieel, om het conflict te intensiveren. Dit conflict neigt niet alleen naar een wereldwijd conflict, het is al een wereldwijd conflict. Het potentieel is zeer gevaarlijk”, aldus de organisator van de rally. 

Werkgevers, organisaties en instellingen in de regio Kiev zijn gevraagd om lijsten op te stellen van alle mannen tussen de 20 en 55 jaar. Zij worden dienstplichtig in de Oekraïne, ongeacht hun gezinsstatus, beroep, fysieke of mentale gezondheid.

De Kroatische president Zoran Milanovic, staat nu op de zwarte lijst van de Oekraïne. Milanovic belandde op de lijst, omdat hij zei, dat Kroatië op geen enkele manier betrokken zal raken bij de Oekraïne-crisis in het geval van een escalatie en dat het zijn troepen daar niet zal inzetten. Hij zei ook, dat Oekraïne niet thuishoort in de NAVO en dat de Europese Unie in 2014 een staatsgreep in Oekraïne heeft gepleegd toen de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj werd afgezet.”

In Ierland gaan mensen avond aan avond de straat op om te protesteren tegen de onbeperkte massa-immigratie van migrantenmannen. Een paar weken geleden werden bussen vol illegale immigranten naar hoofdstad Dublin gebracht. De immigranten werden vervolgens als het donker was naar de diverse wijken gebracht.  

Westerse landen hebben niet de moed om toe te geven dat sancties tegen Rusland hebben gefaald, dat vindt plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad Medvedev. Hij geeft aan dat Rusland er in geslaagd is de meerderheid van de industriële producten en consumptiegoederen te vervangen door Russische producten en de ontbrekende zaken door Aziatische merken. Rusland merkt ook dat parallelimport werkt, ze krijgen dezelfde westerse merken, en hun eigenaars krijgen niets.

De Gateway Pundit meldt dat Republikeinse commissies Biden-functionarissen gaan dagvaarden en het ziet er naar uit dat de Democraten niets kunnen doen om hen tegen te houden want volgens een nieuw rapport zijn het House Judiciary Committee en het Weaponization of the federal government Committee van plan een regel aan te nemen die hen toestaat dagvaardingen uit te vaardigen zonder overleg met de Democraten.

De voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft een Amerikaans toeristenvisum aangevraagd voor zes maanden om zijn verblijf in Florida te verlengen. Bolsonaro vroeg het bezoekersvisum aan omdat zijn juridische positie in zijn thuisland te gevaarlijk wordt. Zijn advocaat, Felipe Alexandre, heeft de voormalige president geadviseerd het land niet te verlaten terwijl het proces loopt. Dat kan enkele maanden gaan duren.

Elon Musk heeft politiek commentator Dave Rubin twee dagen lang een kijkje achter de schermen gegeven in het hoofdkwartier van Twitter in San Francisco. Rubin zegt dat het team van Musk net heeft ontdekt dat er verschillende andere lagen van shadowbanning in de code waren ingebouwd waar ze niet eens van wisten. Rubin zegt ook dat het lijkt alsof het hele systeem is gebouwd om te shadowbannen om ervoor te zorgen dat bepaalde ideeën niet zouden worden gehoord. Twitter lijkt daarmee een propagandamiddel te zijn geweest om verhalen door de overheid te laten controleren.  

Economie

TheStar.com meldt dat Aziatische valuta’s en aandelenmarkten gisteren daalden, waarbij handelaren afwachtten of de Amerikaanse centrale bank het tempo van haar renteverhogingen zou vertragen nu de inflatie en de economie tekenen vertonen van verlies aan dynamiek.

Brazilië en Argentinië zullen een gemeenschappelijke munt gaan ontwikkelen. De landen zullen in de nabije toekomst de start van de werkzaamheden aan een gemeenschappelijke munt aankondigen; andere Latijns-Amerikaanse landen zullen worden uitgenodigd zich bij het project aan te sluiten. Brazilië stelt voor de nieuwe munt “Sur” te noemen. “Volgens een van de ambtenaren werd het project eerder door de partijen besproken, maar werd de voortgang van de onderhandelingen belemmerd door het standpunt van de centrale bank van Brazilië, die tegen de eenheidsmunt was. 

Gezondheid

17.000 artsen en wetenschappers tekenden een verdrag waarin werd verklaard: “De gegevens bevestigen dat er een einde moet komen aan de experimentele genetische therapie-injecties van COVID-19. Ze kunnen je hart, je hersenen, je voortplantingsweefsel en je longen beschadigen.”

Opnieuw roept een prominente wetenschapper op tot het opschorten van de mRNA-COVID-vaccinaties. Retsef Levi, MIT-professor in Cambridge en expert in medicijnveiligheid, zegt dat de prikken COVID niet voorkomen en ‘ongekende schade’ veroorzaken.

De Britse premier Rishi Sunak blijkt een groot aandeelhouder te zijn van farmaceut Moderna.

Het weer

En dan het weer. Het wordt vandaag een dag met een herfstig karakter. Er waait een krachtige tot stormachtige westenwind, kracht zes tot acht. Verder is het overwegend bewolkt en trekt er vanuit het noorden een front met regen over het land, daarbij is kans op hagel of onweer. De middagtemperatuur komt uit tussen de zes en acht graden.