www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In Oostenrijk treedt vandaag een nieuwe Corona-verordening in werking. In de nieuwe verordening telt hersteld zijn van een coronabesmetting zijn niet langer als een vervanging voor vaccinatie.  Op dit moment geldt nog dat met 2 vaccinaties en een herstelbewijs de Oostenrijkers nog geen booster hoeven halen. Deze maatregel treft 50.000 mensen laat het ministerie van Volksgezondheid weten. In heel Oostenrijk is momenteel 55% van de bevolking drievoudig gevaccineerd.

De World Health Assembly van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Geneve is minder succesvol verlopen dan de WHO verwacht had. Terwijl het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten hun steun uitspraken voor de amendementen en het pandemieverdrag, waren er nog veel meer landen die openlijk aangaven de plannen niet te steunen. Botswana las namens 47 Afrikaanse lidstaten een verklaring voor en zei geen steun uit te spreken voor de hervormingen. Ook de BRICS-landen, Iran en Maleisië willen zich niet onderwerpen aan de plannen van de WHO. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft daarop besloten een nieuwe werkgroep te vormen die technische aanbevelingen gaat doen ten aanzien van de voorgestelde amendementen. Die zullen in 2024 tijdens de 77ste Health Assembly samen met het pandemieverdrag opnieuw ingediend worden.

Tijdens een persconferentie heeft de Canadese premier Justin Trudeau nieuwe wetgeving rondom het bezit en de verkoop van wapens bekend gemaakt. Mocht het Canadese parlement hiermee instemmen, dan wordt de nieuwe wetgeving in de herfst van dit jaar van kracht. De nieuwe wetgeving moet voorkomen dat Canadezen een pistool kunnen kopen, verkopen, vervoeren of importeren. Vuurwapens zouden alleen nog gebruikt mogen worden voor het beoefenen van de schietsport en tijdens het jagen. Volgens de minister van Publieke Veiligheid, Marco Mendicino, wordt het aantal pistolen in het land op 1 miljoen geschat.

Op de site FarmingUK.com is te lezen dat de Co-op als eerste Britse detailhandelaar bevestigd heeft dat het geen producten op voorraad zal nemen die gemaakt zijn van genetisch gemodificeerde planten en dieren zolang er geen strenge regelgeving is. De detailhandelaar heeft zijn steun betuigd in antwoord op een oproep van het maatschappelijk middenveld aan de Britse supermarkten om de regulering van nieuwe genetisch gemodificeerde gewassen en dieren te steunen. De campagne #NotInMySupermarket is een reactie op de huidige raadpleging van de Britse regering over de versoepeling van de huidige regelgeving inzake gentechnologie. Maar een gezamenlijke brief, georganiseerd door Beyond GM en Slow Food UK, is ondertekend door meer dan 50 Britse organisaties en producenten die zich zorgen maken over de toekomstige koers van de regering.

In de Duitse krant Die Badische Zeitung staat te lezen dat een 19-jarige stagiair uit de omgeving van Freiburg in de nazomer van 2021 een fictief Corona-testcentrum had geregistreerd. Vervolgens bracht hij snel 492.000 tests in rekening bij de Vereniging van Wettelijke Ziekenfondsartsen zonder ooit iemand getest te hebben. Toch kreeg hij zonder enige controle bijna onmiddellijk 5,7 miljoen euro op zijn rekening gestort. Door de oplettendheid van een medewerker van de bank, staat de jongen nu voor de jeugdrechtbank in Freiburg. Toch gaf ook de rechter aan dat hij verbijsterd was hoe gemakkelijk het de beschuldigde was gemaakt in deze zaak.

Mocht de EU besluiten om het olie-embargo voor Russisch olie en gas uit te voeren, dan betekent dat een serieuze bedreiging voor chemielocatie Leuna in Saksen-Anhalt. Met 1.300 hectare is het gesloten industriepark qua oppervlakte het grootste van Duitsland, waar meer dan honderd bedrijven werk bieden aan ongeveer 12.000 mensen. De energie- en grondstoffenbasis voor de productie is olie en gas. Aangezien de grondstoffen voor honderd procent via pijpleidingen uit Rusland komen, zou het invoerverbod de productie onmiddellijk stilleggen.

President Aleksandar Vucic van Servië heeft aangekondigd dat hij een overeenkomst met Rusland heeft gesloten voor de levering van aardgas. De bestaande overeenkomst loopt op 31 mei af. Onder de nieuwe afspraken koopt Servië gas tegen een prijs die gekoppeld is aan de olieprijs.

De politie heeft in heel Europa met Operatie Jenner een onderzoek uitgevoerd waarbij een uitgebreid netwerk van beroemdheden en elites aan het licht kwam, die geld betaalden om hun naam op frauduleuze wijze op te laten nemen in de vaccinatieregisters ondanks dat ze weigerden zich te laten vaccineren. Een van de “elites” was Jose Maria Fernandez Sousa-Faro, voorzitter van de Europese farmaceutische reus PharmaMar. Ook hij is aangeklaagd wegens fraude met zijn COVID-vaccinatieboekje en de aankoop van een vals vaccinpaspoort.

Met ingang van vandaag hebben reizigers geen coronapas meer nodig om Italië binnen te komen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dat gisteren gemeld. De verplichting om een bewijs van vaccinatie, recent herstel of een negatieve test vervallen. In Italië zijn de meeste coronamaatregelen vervallen al zijn mondkapjes nog verplicht in het openbaar vervoer en op scholen. Uit een overzicht van de ANWB blijkt dat je nu probleemloos kunt reizen naar: de Scandinavische landen, België, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Luxemburg, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië en Zwitserland. Toch zijn er ook nog landen die wel de eis van een vaccinatie-, herstel- of testbewijs hanteren. Dat zijn Frankrijk, Spanje, Portugal en Turkije.

Uit een enquête van YouGov onder 3389 Britse volwassenen zegt 56 procent van de ondervraagden dat ze geen plannen hebben om het Platina Jubileum van Koningin Elizabeth II te vieren en dat ze dat waarschijnlijk ook niet zullen doen. Dit kalenderjaar markeert het zeventigste jaar van de koningin op de troon. Van 2 tot 5 juni staat er een reeks openbare vieringen gepland waaronder een popconcert buiten Buckingham Palace.

Dr. Paul Thomas maakt zich zorgen over het aantal kinderen dat gevaccineerd wordt. Hij geeft aan dat als de COVID-prik bij elk kind of bij de meeste kinderen van de wereld wordt ingespoten, dat het einde van het menselijk ras kan betekenen, omdat het op dit moment niet duidelijk is wat het met de vruchtbaarheid doet, maar het ziet er niet goed uit. Het lijkt erop dat het spike-eiwit zich concentreert in de geslachtsklieren, dat wil zeggen bij meisjes in de eierstokken en bij jongens in de teelballen waardoor er een zeer hoge waarschijnlijkheid is dat ze onvruchtbaar worden. 

En dan het weer. Vandaag trekken er nog enkele buien over het land. Vooral in het noorden van het land kan het flink gaan regen met hier en daar ook kans op onweer. In het zuiden is de kans op zon het grootst. Door de matige westenwind is het fris voor de tijd van het jaar met temperaturen tussen de 15 en 19 graden.