www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De website Remix meldt dat de Duitse kanselier Olaf Scholz en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser een nieuwe regeling voorbereiden om de Duitse wet op het staatsburgerschap radicaal te wijzigen. Door dat plan moet naturalisatie makkelijker worden. Volgens critici zou dat er toe kunnen leiden dat 2 miljoen migranten van de ene op de andere dag het Duitse staatsburgerschap en een Duits paspoort kunnen krijgen. Volgende week is er een departementale stemming op basis van het ontwerp van Nancy Faeser, zij is een belangrijke voorstander geweest van massa-immigratie. In het ontwerp staat dat immigranten een Duits paspoort kunnen krijgen na vijf jaar. Daarnaast staat er in het ontwerp te lezen dat gebrek aan talenkennis een minder grote belemmering voor naturalisatie gaat vormen. En immigranten van 67 jaar of ouder worden vrijgesteld van naturalisatie- en taaltoetsen. Uit peilingen blijkt dat een grote meerderheid van de Duitsers tegen massa-immigratie blijft. In 2022 kwamen 1,2 miljoen migranten naar Duitsland.

Op de site Rio Times online staat te lezen dat de Braziliaanse regering van president Lula da Silva de oprichting heeft aangekondigd van een mailadres waar mensen demonstranten en conservatieve tegenstanders kunnen melden. De klokkenluider kan daarvoor een mailadres gebruiken dat gehost gaat worden op de website van het ministerie van Justitie. Volgens het ministerie hoeft de klokkenluider zich niet te identificeren en wordt de verzonden informatie vertrouwelijk behandeld.  Braziliaanse demonstranten die de afgelopen dagen gearresteerd werden, worden door de federale politie in een barak vastgehouden. Zij willen aangifte gaan doen van mishandeling. De 1200 demonstranten melden dat er een gebrek aan water, voedsel en basisinfrastructuur is op de locatie. Op filmpjes die op sociale netwerken circuleren is te zien dat er ook kinderen worden vastgehouden. Congreslid Gustavo Gayer schreef op Twitter: “In naam van de democratie heeft Brazilië zojuist de concentratiekampen van de nazi’s nieuw leven ingeblazen. 1.200 mensen die in het hoofdkwartier zaten en geen bevestigd verband hebben met het vandalisme van zondag worden vastgehouden: kinderen, ouderen en gezinnen.” Een groep Braziliaanse federale afgevaardigden heeft het ministerie van Mensenrechten en Openbare Verdediging aangespoord om te zorgen voor betere omstandigheden.

Fox News meldt dat de Texaanse Republikein Ronny Jackson en de juridische organisatie die toezicht houdt op de overheid: America First Legal (AFL) onder leiding van voormalige ambtenaren van de regering-Trump een rechtszaak hebben aangespannen tegen de regering-Biden, op grond van ongeoorloofde financiering door de belastingbetaler van een organisatie die mogelijk terroristische activiteiten financiert. Volgens de aanklacht heeft de Biden administratie bijna een half miljard dollar naar de Palestijnse Autoriteit gestuurd zonder eerst na te gaan of de regering geen terroristen steunt.

In de plannen van het World Economic Forum spelen 15-minuten steden en wijken een grote rol. Na Parijs en Melbourne is nu ook de Britse universiteitsstad Oxford aangewezen als 15-minuten stad. Binnen deze steden moeten alle voorzieningen voor bewoners op vijftien minuten lopen of fietsen te bereiken zijn. Het stadsbestuur heeft aangekondigd dat Oxford opgedeeld gaat worden in zes 15-minutenzones om de planeet te redden van global warming. Om te zorgen dat bewoners binnen hun zone blijven worden er elektronische hekken geplaatst op toegangswegen. Mensen mogen straks nog 100 keer per jaar de zone met hun auto verlaten anders krijgen ze een boete. De auto moet wel eerst geregistreerd worden zodat elke beweging gevolgd kan worden met camera’s. Inwoners van Oxford zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de 15-minutenzones. Het idee van de 15 minuten-stad is ontwikkeld door de Franse urbanist Carlos Moreno.

Journaliste Christine Douglass-Williams heeft een artikel geschreven waaruit blijkt dat de Wereldfederatie van Ethiopië de Malawische president Lazarus Chakwere gevraagd heeft een onderzoek in te stellen naar beschuldigingen van adoptie van Malawische kinderen wegens mogelijke “mensenhandel en sociale experimenten”. Centraal in de procedure staat de Amerikaanse zangeres Madonna en haar liefdadigheidsinstelling Raising Malawi, die “de Malawische regering en haar meest kwetsbare kinderen heeft uitgebuit”. De federatie vraagt dat “de toegang van Madonna en consorten tot Afrika en Afrikaanse kinderen in het bijzonder bij wijze van voorzorgsmaatregel wordt beperkt totdat een grondig onderzoek is ingesteld naar kinderhandel, seksuele uitbuiting, seksuele slavernij, annulering van adoptie, dreiging met dwang, fraude, misleiding en misbruik van macht of kwetsbaarheid.”

Economie

Elon Musk heeft bijna het hele team van Twitter in Brazilië ontslagen inclusief het perskantoor en de afdeling communicatie. Alleen het Twitter-verkoopteam is actief en daarmee blijft in Brazilië nu nog maar een half procent van het totale aantal werknemers over.

Het weer

En dan het weer. Vandaag wordt het overdag naar verwachting een droge dag. In de vroege ochtend kan er nog wat regen vallen. De middagtemperatuur komt uit tussen de tien en twaalf graden. Er staat een matige en aan zee soms krachtige westelijke wind, windkracht 4 tot 6. Woensdagavond trekt een gebied met buien over ons land, mogelijk hier en daar met onweer of zware windstoten.