www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Ondanks dat er nu een versoepeling van de coronamaatregelen is aangekondigd, heeft Minister Kuipers (VWS) de Tweede Kamer een brief over de 5e verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 gestuurd. Deze wet regelt de maatregelen die worden genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze vijfde verlenging gaat over de periode van 1 maart tot 1 juni 2022. Naar verwachting zal de Eerste Kamer op 22 februari het wetsvoorstel behandelen. Om de bepalingen van de wet te behouden is er ook al een koninklijk besluit in voorbereiding.  

Prins Andrew de hertog van York en Virginia Giuffre hebben een buitengerechtelijke schikking bereikt. De vrouw had een rechtszaak aangespannen in de VS wegens seksueel misbruik. Volgens de Daily Mail is het schikkingsbedrag 7,5 miljoen pond. In de gerechtelijke documenten heeft de prins gezegd dat hij zijn associatie met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein betreurt.

President Nayib Bukele van El Salvador noemt de huidige crisis in de Oekraïne een afleiding. Hij tweette dat de echte oorlog niet in de Oekraïne is, het is in Canada, Australië, Frankrijk, Brussel, Engeland, Duitsland en Italië.  Bukele was vooral ontzet over het zien van de Franse oproerpolitie in de hoofdstad, hij tweette “Stel je voor dat dit in El Salvador was. Wat zou Frankrijk dan zeggen?”

Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP is op non-actief gesteld. De politievakbond meldt dat er onderzoek naar hem gedaan wordt in het kader van meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Er is een extern bureau ingeschakeld dat onderzoek gaat doen naar de meldingen. Van de Kamp is niet alleen voorzitter van de ACP, maar ook lid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en vicevoorzitter van de Vakcentrale voor Professionals (VCP).

In de main stream media zien we ook steeds meer waarheden naar buiten komen. Zo heeft Albert Bourla, de directeur van Pfizer tijdens een tv-interview gezegd dat Pfizer niet het echte virus bestudeerd had, maar een virus dat ze gemaakt hadden in een laboratorium. Gisteren gaf de Canadese politicus Doug Ford, de huidige premier van Ontario toe dat de Covid-vaccins niet werken.

Volgens Sky News heeft de Franse Eric Zemmour, die zich kandidaat stelt voor het presidentschap steun uit onverwachte hoek gekregen. Donald Trump belde hem op om hem aan te sporen om niet toe te geven, standvastig en moedig te blijven. En Trump vertelde hem dat hij nooit zijn politieke lijn moet veranderen en zijn authenticiteit moet behouden. De Fransman staat op dit moment vierde in de opiniepeilingen van het land.

En dan het weer. Dat is de komende dagen onstuimig. Door actieve lagedrukgebieden trekt de wind stevig aan en krijgen we te maken met hevige buien. Het midden en zuiden van het land krijgt te maken met langdurige regenbuien. In het noorden zal het af en toe nog droog zijn. In de loop van de dag zal het overal wat droger worden met een temperatuur van rond de 12 graden. De wind is matig tot krachtig en komt uit het zuidwesten. Kijken we naar de dag van morgen dan zien we dat de wind verder aantrekt, met kans op storm aan zee, windkracht 9. En er trekken flinke buien over het land mogelijk met hagel of onweer.