www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Nadat vorige week de ambtelijke top van de Kamer hun ontslag had ingediend, heeft nu ook Michel Meerts, voorzitter van de ondernemingsraad van de Tweede Kamer zijn taak neergelegd. Niet alleen in Nederland stappen topambtenaren op, ook in het Verenigd Koninkrijk is het onrustig. Terwijl de Britse premier Rishi Sunak op Bali is voor G20-top hebben verschillende vooraanstaande ministers, waaronder Dominic Raab  zich naar verluidt ongepast gedragen tegenover ambtenaren. Sunak zegt dat hij de pesterijen van de ministers in zijn kabinet herkent.

De Oekraïense regering wil persvrijheid inperken met nieuwe wetten. Een zeer strikte wet met weinig bepalingen zal de Oekraïense regering ongekende macht geven om alle media te censureren, te sluiten en te beboeten. De Nationale Radio- en Televisieraad zal met de nieuwe regel controle krijgen over kranten, online media en digitale aanbiedingen. Deze wet lijkt sterk op de wet die drie jaar geleden door de regering van Zelensky werd voorgesteld. De retoriek van de regering over het conflict in Oekraïne en de noodzaak dat het land tot de EU toetreedt, draagt ​​bij aan de goedkeuring van de wet, die alleen is aangevochten door de National Union of Journalists of Ukraine (NUJU), die vreest dat het staatsmonopolie op de media. (Open Democratie)

China is bereid met Rusland samen te werken om de ontwikkeling van een multipolaire wereld te bevorderen. Dat meldt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi nadat hij de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov ontmoet had tijdens de G20-top op Bali. Disclose heeft gemeld dat Joe Biden abrupt en op het laatste moment een bijeenkomst van de G20 heeft afgezegd. Ook zal hij niet op het galadiner verschijnen. In plaats daarvan is hij teruggekeerd naar zijn hotel.

Reclaim the Net meldt dat Facebook plannen heeft aangekondigd om meer “gezaghebbende klimaatinformatie” te publiceren en zijn “factchecking” van inhoud die het beschouwt als klimaatmisinformatie uit te breiden. Facebook zal zijn factchecking tools uitbreiden door de beschikbaarheid van zijn “Climate Science Center”  en Climate Inform Labels uit te breiden naar 165 landen. De techgigant heeft ook een “Climate Science Literacy Initiative” gelanceerd dat “klimaatmisleidende informatie zal pre-bunkeren” door advertenties aan te bieden met “vijf van de meest gebruikte technieken om klimaatverandering verkeerd voor te stellen”. Om “gezaghebbende” klimaatinformatie te stimuleren, test Facebook een nieuwe functie “Climate Pledges” in Groups en heeft het zich ertoe verbonden de stemmen van “betrouwbare organisaties in de klimaatruimte” te versterken. Deze nieuwe Climate Pledges-functie is ontwikkeld met input van de Verenigde Naties.

Onopgemerkt voor het publiek werd Mar-a-Lago op 31 oktober een nieuw National Defense Airspace verdedigingszone van 300 voet hoog en 1 mijl in diameter. Dit is geldig tot 31 mei 2023: Alle vliegtuigen (behalve noodgevallen) en drones zonder speciale vergunning zijn ten strengste verboden om daarheen te vliegen. De DOD, DOJ en DHS zullen vervolgen, administratieve maatregelen nemen of “dodelijk geweld gebruiken tegen het vliegtuig als er een onmiddellijke veiligheidsdreiging is”. De coördinaten 264037N0800216W = 26°40’37″North & 080°02’16″West zijn exact op Trump’s Winter WhiteHouse in Mar-A-Lago.

Zelensky zegt dat de vijandelijkheden in Oekraïne nu kunnen en moeten worden gestaakt. De Oekraïense leider gaf via een videoverbinding op de G20-top uitleg over Kievs eigen “vredesplan”, dat bestaat uit 10 punten, waaronder het bieden van voedsel- en energiezekerheid voor het land en het herstellen van de integriteit van het grondgebied van Oekraïne. De verklaringen van Zelensky dat hij de “Minsk-akkoorden” (een reeks internationale akkoorden die de oorlog in Donbass vanaf 2014 moeten beëindigen) niet zal accepteren, bevestigt dat Kiev niet wil onderhandelen met Rusland aldus Kremlin-woordvoerder Peskov. Hij geeft aan dat de speciale operatie gewoon zal doorgaan. Peskov zegt ook dat VN-resolutie over herstelbetalingen aan Oekraïne een formalisering is van het beroven van Rusland en dat Moskou er alles aan zal doen om te voorkomen dat zijn goud- en deviezenreserves in beslag worden genomen.

Economie

De instorting van handelsplatform wordt wereldwijd gezien als het 9/11 evenement onder de crypto’s. Regelgevers staan klaar om alle cryptosystemen flink te gaan reguleren. FTX bleek een digitaal doorsluisfonds te zijn om Oekraïnegeld wit te wassen voor de Amerikaanse Democraten. De cryptomarkt is tot nu toe met 70% in waarde gedaald en experts verwachten dat dit door zal zetten tot een instorting van 95%. YouTube crypto influencers staan op het punt massaal aangeklaagd te worden door slachtoffers. Enkele dagen nadat de FTX betrapt is om het doorsluizen van miljoenen Oekraïense dollars naar Amerikaanse Democraten heeft de Oekraïense president Zelensky opgeroepen tot vrede.

Gezondheid

Veel mensen ervaren sinds ze een covid19-vaccin ontvangen hebben onverklaarbare symptomen zoals: hoofdpijn, problemen met zien en horen, menstruatieproblemen, zware bloedingen, hartaanvallen, pijn op de borst, hartritmestoornissen, hartkloppingen, bloedstolsels en bloeddrukproblemen, bewegings- en houdingsproblemen, zwelling, huiduitslag en blauwe plekken, vermoeidheid en fibromyalgie, gewrichts- en spierpijn, spiertrekkingen, spasmen, trillen en schudden, gevoelloosheid, paresthesie, verlamming, artritis en auto-immuunziekten, maagproblemen en gewichtsverlies. Wie vaccinletsel vermoedt, kan zijn huisarts het beste vragen om een volledig bloedbeeld, een hartonderzoek en een D-dimeertest.

In Frankrijk is een groep vrouwen onder de slogan “Waar is mijn cyclus” het gevecht aan gegaan voor de basisverwachtingen van het leven: een pijnloos bestaan, een medisch systeem dat ze kunnen vertrouwen en de mogelijkheid om kinderen te baren. De covidvaccins lijken een georkestreerde aanval op de vruchtbaarheid te zijn. De Franse vrouwen rapporteren 58.170 reproductieve aandoeningen, 1222 zwangerschapsstoornissen, daarnaast worden er miskramen, menstruatieproblemen, vaginale/baarmoederlijke bloedingen gemeld op alle leeftijden en stilgeborenen.

Weer

En dan het weer. Vandaag valt er van tijd tot tijd regen. Het is veelal bewolkt al zijn er ook droge perioden. De wind waait uit zuidelijke richting en de temperatuur stijgt overdag naar 10 tot 12 graden.