www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De stemming in de Tweede Kamer over het intrekken van de 2G-plannen is verschoven van gisteren naar volgende week. De SGP wil dat er in het belang van dit onderwerp hoofdelijk gestemd gaat worden. Het kabinet had de Kamer al laten weten dat het 2G-voorstel uitgesteld wordt omdat er meer onderzoek nodig is. SGP-leider Kees van der Staaij is dat niet voldoende. Hij wil de wet niet aanhouden, maar intrekken.

Minister president Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra zijn gisteren in Kiev aangekomen. Zij hebben vandaag een gesprek met de Oekraïense president Zelenski. Vanuit alle hoeken van de wereld ontvangt de Oekraïne op dit moment toezeggingen voor militaire steun en financiële hulp. Opmerkelijk is dan ook het bericht waarin de plaatsvervangend gouverneur van de Nationale Bank van Oekraïne beschuldigd wordt dat zij haar positie gebruikte om geld wit te wassen. Rozhkova wordt ervan beschuldigd 314 miljoen dollar uit de Centrale Bank te hebben weggesluisd via een aantal niet-gelieerde personen die banden hebben met Global Partners in de VS.    

Het Vrijheidskonvooi van Nederlandse en Europese truckers is verplaatst. Zij gaan niet op de eerder aangekondigde data rijden omdat dat volgens de organisatie in sommige landen niet haalbaar is. De nieuwe datum waarop Nederlandse truckers zich gaan verzamelen is zaterdag 12 februari. Britse truckers gaan op 5 februari rijden. Zij vertrekken vanuit Edinburg in Schotland en rijden met elkaar naar de parlementsgebouwen in Londen. Vanuit het hele land sluiten zowel truckers als buschauffeurs, boeren en motorrijders zich aan.

In Canada wordt de groep truckers steeds groter. De mensen worden onderweg massaal aangemoedigd. Inmiddels zijn in Ottawa ook enorme groepen vertegenwoordigers van het leger, de brandweer en verpleegkundigen aanwezig. Vrachtwagenchauffeurs bij de grensovergang tussen de Verenigde Staten en Canada kregen gisteren de politie op bezoek. Zij dreigden de chauffeurs te arresteren en materiaal in beslag te nemen als de chauffeurs de grensovergang bij Alberta niet weer openstelden.  De chauffeurs hebben daarop één rijstrook beschikbaar gemaakt voor het lokale verkeer.

Witte Huis woordvoerster Jenn Psaki roept Spotify & Big Tech op om nog meer te doen om mis- en desinformatie te censureren en tegelijkertijd correcte informatie te verspreiden.  De hele kwestie werd weer actueel door uitspraken van podcasthost Joe Rogan. Hij heeft inmiddels zoveel volgers dat de mainstream media hem als een bedreiging ervaren.  

Meta-analyse door Hopkins University concludeert dat lockdowns weinig tot geen gevolgen voor de volksgezondheid hebben gehad, terwijl ze enorme economische en sociale kosten hebben veroorzaakt. Lockdown-beleid is ongegrond en moet worden afgewezen als een pandemiebeleid. Bovendien vinden onderzoeken naar specifieke maatregelen zoals gezichtsmaskers, de sluiting van niet-essentiële bedrijven of grens- en schoolsluitingen ook geen breed onderbouwd bewijs van merkbare effecten op de sterfte door COVID-19.

Uit een onderzoek van zes lokale overheden in Engeland en Wales blijkt dat kinderen op nieuwe manieren benaderd worden via sociale media en datingapps. Volgens het rapport worden kinderen op vernederende en destructieve manieren seksueel uitgebuit. De Britse autoriteiten hebben ernstig gefaald en zijn niet in staat gebleken om de manieren waarop kinderen seksueel uitgebuit worden bij te houden. Zelfs als er bewijs is dat kinderen schade hebben opgelopen, dan worden ze volgens het rapport aangemerkt als risicogroep en niet als slachtoffer. Het rapport beweert dat misbruikzaken worden gebagatelliseerd om slechte publiciteit te vermijden.  

En dan het weer. Het blijft wisselvallig weer waarbij droge perioden en regen elkaar afwisselen. Er waait nog steeds een matige tot krachtige wind. De maximumtemperatuur zal rond de 7 graden uitkomen. Ook ’s nachts koelt het niet erg af.