www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Gisteren heeft de Eerste Kamer heeft het voorstel inzake het officieel aanmerken van Covid19 als ziekte met de A-status aangenomen. Er werd hoofdelijk gestemd: er waren 48 stemmen voor en 19 stemmen tegen. Op 6 juli 2021 was het voorstel al aangenomen in de Tweede Kamer. Daar stemden 103 kamerleden voor en 26 stemden tegen. De Motie waarin de regering werd verzocht om de Tijdelijke wet maatregelen covid19 is  zo spoedig mogelijk en uiterlijk per 1 maart 2022 in te trekken werd verworpen. Een motie die het mogelijk maakte om deze wet te verlengen tot 1 juni van dit jaar werd met een meerderheid van stemmen aangenomen.

In de Verenigde Staten komen steeds meer zaken in de openbaarheid die Speciaal Raadsman John Durham heeft onderzocht. Uit één van de dossiers is gebleken dat de CIA kandidaat en president Trump van de Verenigde Staten bespioneerde.  Trump’s overgangsdossiers werden aan de CIA verstrekt door medewerkers van Hillary Clinton. Het nieuws over het bespioneren is geen verrassing.  Jaren geleden stond in de Washington Post al een artikel waarin het Obama-team zijn enthousiasme deelde over hun inspanningen om het president Trump zo moeilijk mogelijk te maken. Kennelijk hebben ze gedacht dat ze hiermee mee weg zouden komen door er op te blijven hameren dat president Trump een marionet van de Russische president Poetin was en dat hij uit zijn ambt gezet zou moeten worden.

Wie goed oplette tijdens de speech die President Poetin gaf op de avond van de erkenning van de Donbass republieken zag dat er in de rechter bovenhoek stond Vladimir Poetin, president van Oekraïne. Naar verluidt heeft de Oekraïne sinds 1991 geen registratie van grenzen heeft aangevraagd, wat betekent dat de staat niet bestaat.

De rechtbank in Ottawa heeft de borgtocht geweigerd van één van de organisatoren van het Freedom Convoy, Tamara Lich. Rechter Julie Bourgeois was van mening dat de gemeenschap al genoeg te verduren had gehad door de criminele activiteiten en blokkades. Ze gaf aan dat Lich gelegenheid had gehad om zich te distantiëren van het konvooi, maar dat ze dat halsstarrig geweigerd had.  Lich moet op 2 maart weer voor de rechter moet verschijnen.

In de Verenigde Staten is het truckerskonvooi aan de rit gegaan. Vanuit het hele land kunnen truckers zich aansluiten bij het konvooi dat op 1 maart hoopt aan te komen in Washington DC. Joe Biden heeft voor die dat een State of the Union op de agenda staan. Op 5 maart vindt er in Canada een evenement plaats dat the Freedom Chain heet. Dan willen mensen op de snelweg een ketting van voertuigen vormen van kust naar kust. In Nederland zet op 25 februari om 19:11 uur de stoet van verzet zich in beweging vanaf een geheime locatie. Het konvooi rijdt op vrijdagavond, zaterdag en zondag door ons land. Op het Telegramkanaal Official Convoy Nederland Nieuws is een schema te vinden met plaatsen en tijdstippen waarop de stoet langskomt.

De Franse bioloog en viroloog Luc Montagnier is onder grote publieke belangstelling de laatste eer bewezen op de begraafplaats Père-Lachaise in Parijs. De onlangs overleden Nobelprijswinnaar voor de geneeskunde was de afgelopen twee jaar één van de weinige artsen die in het openbaar vragen durfde te stellen over de vaccins en de oorsprong van het coronavirus. Montagnier overleed 8 februari en is 89 jaar geworden.

Na de lancering van de censuurvrije app van Donald Trump, Truth Social, wordt de app overstelpt met aanvragen voor nieuwe accounts. Wendy Rogers, een Republikeins lid van senaat van Arizona is één van de mensen die waarheidsbommen plaatst op het medium. Zo kun je nu op haar account lezen: Michelle Obama is een man. Jeffrey Epstein pleegde geen zelfmoord. Trump won de verkiezingen van 2020 met een enorme voorsprong. Het vaccin is een biowapen dat mensen doodt. Rogers is ook degene die de verkiezingsfraude in Arizona aan de kaak stelde.

En dan het weer. Het wordt vandaag een overwegend droge dag. De wind is slechts matig aanwezig met kracht 3 of 4.  Er is ruimte voor de zon en de temperatuur komt uit rond de elf graden. Komende nacht zal het bewolkt zijn waardoor het niet heel erg koud zal worden, naar verwachting zo’n vier graden.