www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vanmiddag vergadert de commissie Financiën in de Thorbeckezaal van twee tot vijf uur over de digitale euro. Op de agenda staat de behandeling van een brief van de minister van Financiën, Sigrid Kaag, die zij op 5 juli jongstleden aan de Tweede Kamer verstuurde. In de brief van acht kantjes schrijft Kaag hoe zij aankijkt tegen de belangrijkste ontwerpkeuzes van de digitale euro. Op de site van de NVB, de Nederlandse Vereniging van Banken, staat te lezen dat de vereniging vindt dat een mogelijke invoering van de digitale euro vraagt om een breed politiek en maatschappelijk debat. Voor een mogelijke invoering van de digitale euro dient de meerwaarde te zijn aangetoond, ook voor het grote publiek, omdat in Nederland consumenten al veilig, snel en efficiënt kunnen betalen. Volgens de NVB dient de functie van een publieke digitale euro in ieder geval beperkt te worden tot betaalmiddel, het gebruik als spaar- of beleggingsmiddel moet worden vermeden. In de ogen van de NVB brengt de huidige opzet van de digitale euro weinig meerwaarde voor Nederlandse consumenten en het bedrijfsleven ten opzichte van de huidige beschikbare betaalmiddelen.

Op Travelpro.nl staat te lezen dat vliegmaatschappij KLM werkt aan een paspoort app waardoor de paspoortcontrole bij de gate thuis kan worden gedaan. Door de app te gebruiken kunnen reizigers bij de gate inchecken door middel van gezichtsherkenning. In februari wordt op Schiphol een proef gestart op een vlucht tussen Nederland en de Verenigde Staten. Reizigers die niet mee willen werken, kunnen op de klassieke manier blijven inchecken.

In de Braziliaanse staat Céara zijn veel stembiljetten in de prullenbak gevonden en ook in de stad Porto Alegre in het zuiden van Brazilië werden weggegooide stembiljetten gevonden. Volgens Gilmar Alencar, een inwoner van de regio en plaatselijke recyclingmedewerker, parkeerde er rond 1.45 uur een zwart busje bij de struiken naast de stortplaats. Daarnaast zijn er beelden opgedoken van de verplaatsing van elektronische stemmachines in São Paulo. De beelden zijn van afgelopen zondag, officieel mogen stemmachines pas 60 dagen na de verkiezingen verplaatst worden. De politie is begonnen met het arresteren van protesterende vrachtwagenchauffeurs in het land.

Het Stew Peters Network heeft de documentaire Died Suddenly van de filmmakers Matthew Skow en Nicholas Stumphauzer wereldwijd in première laten gaan. De filmmakers zijn bekend van de documentaires Watch the Water en These Little Ones. De documentaire presenteert de waarheid achter de grootste genocide in de menselijke geschiedenis. Alles wat er over de Covid-vaccins is ontdekt, wordt in deze documentaire op een begrijpelijke manier behandeld. Gynaecoloog en verloskundige James Thorp is één van de artsen die zijn verhaal doet in de film. Thorp ziet elk jaar vele duizenden patiënten en constateert dat het aantal miskramen dit jaar aanzienlijk is toegenomen. Ook ziet hij steeds vaker kinderen met geboorteafwijkingen en overlijden er steeds vaker baby’s aan een hartaanval in de baarmoeder.

Manchester United heeft bevestigd dat voetballer Cristiano Ronaldo de club met onmiddellijke ingang zal verlaten. Aanleiding lijkt een explosief interview van de voetballer met Piers Morgan te zijn.

Gezondheid

Voor artsen in Canada geldt een prikplicht. Dr William Makis vertelt dat er sinds de prik inmiddels 93 Canadese artsen plotseling zijn overleden. Dr Makis kreeg al veel kritiek op het delen van zijn bevindingen. De Washington Standard publiceerde een lijst met de 80 Canadese artsen die plotseling zijn overleden (het waren toen, op 17 oktober, nog 80 artsen).

Op Becker News is te lezen dat een rechtszaak van artsen de Amerikaanse Food and Drug Administration dwingt terug te komen op het voorschrijven van Ivermectine als Covid-19 behandeling. Tijdens een hoorzitting die drie artsen hadden aangespannen over de inmenging van de Food and Drug Administration in hun professionele beoordelingsvrijheid om Ivermectine voor te schrijven, beweerde een advocaat van de regering dat het standpunt van de FDA slechts een “aanbeveling” was. “De aangehaalde verklaringen waren geen richtlijnen. Ze waren niet verplicht. Het waren aanbevelingen,” betoogde de advocaat van de regering, Isaac Belfer. “Ze zeiden wat partijen moesten doen. Ze zeiden bijvoorbeeld waarom je geen ivermectine moet nemen om COVID-19 te behandelen. Ze zeiden niet dat je het niet mag doen, dat je het niet moet doen. Ze hebben niet gezegd dat het verboden of onwettig is. Ze hebben ook niet gezegd dat artsen geen ivermectine mogen voorschrijven.” Artsen hadden het idee dat de FDA hen opgedragen had te stoppen met het voorschrijven van Ivermectine omdat op hun site stond dat het niet toegestaan of goedgekeurd was om COVID-19 te behandelen met Ivermectine.

Weer

En dan het weer. Vandaag is er sprake van een nieuwe storing met een regenzone die van het zuidwesten richting het noordoosten trekt. Het blijft de komende dagen wisselvallig met regelmatig een bui. Ook zien we af en toe de zon.