www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Inwoners van Turkije zijn gisteren massaal de straat op gegaan nadat de Turkse lira naar een historisch dieptepunt zakte. Protesten braken uit nadat de valuta van het land in een neerwaartse spiraal terechtkwam nadat president Erdogan aangekondigd had dat hij vasthoudt aan zijn beleid om de rentetarieven laag te houden. De lira bereikte dinsdag recorddieptepunt ten opzichte van de dollar en de euro. Volgens CNBC werd vorige week nog gedacht dat met een verhouding van 11 ten opzichte van de dollar een “psychologische” barrière was bereikt. De inflatie in Turkije is gestegen naar 20%. Veel winkels en restaurants hielden gisteren hun deuren gesloten.

De regering wil 3 nieuwe coronawetten met spoed aannemen. De voorstellen hebben betrekking op de verbreding van de inzet van de coronapas naar werknemers, de inzet van de coronapas op basis van 2G en de inzet van de coronapas in het onderwijs. Minister Hugo de Jonge wilde dat de Kamer donderdag al over de wetsvoorstellen zou stemmen, de Kamer heeft het een week weten te vertragen.

Duitsland heeft de QR-code ook ingevoerd op de traditionele Roncalli-kerstmarkt in Hamburg. Bezoekers worden verdeeld over twee gebieden: het gebied met winkelkraampjes die voor iedereen toegankelijk is en het voedselgebied, waar alleen gevaccineerden en degenen die hersteld zijn van COVID-19 toegang hebben.

Doordat steeds meer mensen zich laten vaccineren neemt ook het aandeel volledig gevaccineerde personen met een positieve testuitslag toe.” Deze zin staat letterlijk in de gister verschenen epidemiologische situatieschets van het RIVM. In datzelfde rapport staat ook dat iemand die gevaccineerd is tegen SARS-CoV-2, nog steeds met SARS-CoV-2 besmet kan raken. Een vaccinatie voorkomt geen besmettingen. Uit cijfers van het Europees Medicijnen Agentschap EMA en het LAREB blijkt inmiddels wel dat er een enorme hoeveelheid bijwerkingen van de vaccins gemeld worden. Los van het feit dat er op dit moment sprake is van een gigantische stijging in oversterfte.

Uit een Britse studie blijkt nu dat gevaccineerde mensen van 60 jaar of jonger twee keer zoveel kans hebben om te sterven als niet gevaccineerde mensen. Ook uit gegevens van Our World in Data blijkt dat landen met een hoge vaccinatiegraad kampen met meer sterfgevallen dan landen waarin de vaccinatiegraad laag is.

En dan het weer. Het is bewolkt, toch blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de zeven en negen graden.