www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Farmers Defence Force heeft op zijn website een oplossing gepresenteerd voor de stikstofproblematiek. Volgens de organisatie zit Nederland muurvast en op het stikstofslot. De Kritische Depositie Waarde zorgt er volgens Farmers Defence Force voor dat elk alternatief voorstel stukloopt. Daarom is het bestuur van de actiegroep met het plan voor de Stikstof Depositie Waarde gekomen. Dit voorstel werd unaniem aangenomen door de regionale vertegenwoordigers van Farmers Defence Force. Met de Stikstof Depositie Waarde kan heel Nederland snel van het stikstofslot. FDF stelt dat iedereen die na 1 juli 2015 een onherroepelijke Nb vergunning heeft gekregen deze ook houdt. Stikstof Depositie Waarde houdt in dat alle depositie van alle sectoren die er op 1 juli 2015 was, wordt opgeteld (landbouw, mobiliteit, industrie, bouw en overige) in lijn met de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 die de ingangsdatum van de PAS juridisch afschoot. Het aantal mol dat uit die optelsom komt, is de nieuwe Stikstof Depositie Waarde (SDW). Deze SDW mag nooit weer stijgen. Dit is tevens in lijn met de uitspraak van de Raad van State – 29 mei 2019.

Rishi Sunak heeft in zijn eerste toespraak als Britse premier belooft dat hij de misstappen van de vorige regering gaat corrigeren. Hij heeft toegegeven dat Groot-Brittannië zich in een ernstige economische crisis bevindt en gezegd dat de economische stabiliteit alleen kan worden hersteld door een reeks “moeilijke” beslissingen. De debuutrede van de nieuwe premier in Downing Street werd overschreeuwd door demonstranten die het nummer “I Predict a Riot” van de Kaiser Chiefs uit volle borst lieten horen. Sunak werd begroet met geroep van “Sunak out”, terwijl zijn speech gedeeltelijk werd overstemd door het lied.

Na de benoeming van de nieuwe Britse premier Rishi Sunak verwacht het Kremlin geen positieve ontwikkelingen in de diplomatieke betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk aldus de perschef van het Kremlin, Dmitry Peskov. Het Duitse parlementslid Bernd Lange schreef op Twitter dat hij Rishi Sunak veel geluk wenst en blijft vertrouwen op een constructief partnerschap tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk dat gericht is op de oplossing van concrete problemen. Hij schrijft dat de basis daarvoor gezamenlijk ondertekende verdragen zijn. Hij eindigt zijn tweet met: geen tactische spelletjes en dreigementen meer. 

Op de site defconlevel.com staat te lezen dat er deze week noodvoorbereidingsoefeningen van het Thuisfrontcommando zullen plaatsvinden in Israël. Waarschuwingen zullen worden gehoord als onderdeel van het oefenen van het noodsysteem en het oefenen van gedragsrichtlijnen.

In de Express co UK geeft een lid van de Iraanse Revolutionaire Garde aan dat een groot deel van de Iraanse gardisten zich op dit moment tegen het regime keert. De Iraanse Revolutionaire Garde heeft onder meer als taak om de protesten de kop in te drukken, toch lijken veel militairen nu te deserteren van het regime of demonstranten actief te helpen. De militair heeft een oproep gedaan aan de demonstranten waarin hij beweert dat dit het beste moment is om het regime van opperste leider Ayatollah Ali Khamenei uit te dagen. Iran heeft een gewelddadig optreden tegen protesten uitgevaardigd. Naar schatting zijn er inmiddels 222 mensen bij de protesten omgekomen.

De leider van de Tsjetsjeense republiek, Ramzan Kadyrov, heeft gezegd dat het  regime in Kiev niet aarzelt niet om kinderen en oude mensen te doden. Daarnaast vernietigen ze hun civiele infrastructuur en in zijn ogen is het antwoord van Rusland hierop is zwak. Hij is van mening dat als Oekraïense granaten de Tsjetsjeense regio’s treffen dat de Oekraïense steden dan moeten worden weggevaagd.

De Oekraïense minister van Herintegratie, Irina Veresjtsjoek, heeft Oekraïense  burgers die momenteel in het buitenland verblijven, opgeroepen niet voor het voorjaar van 2023 terug te keren naar hun thuisland. Volgens haar kan het energienet van het land een eventuele toestroom van mensen niet aan omdat de Oekraïne lijdt aan ernstige energietekorten en de bevolking de winter moet zien te overleven.

Economie

Bloomberg meldt dat Elon Musk heeft bankiers laten weten dat hij de intentie heeft om vrijdag de deal met Twitter te sluiten.  

Gezondheid

Alberta, Canada, wordt ’s werelds eerste deelregering die zich formeel verontschuldigt voor het schenden van de burgerrechten van niet-gevaccineerden. Premier Selene Galas heeft zich verontschuldigd voor het schenden van de rechten van niet-gevaccineerde werknemers. Ze bood hen hun baan terug aan en zei dat er gesprekken gaande zijn over het seponeren van alle lockdown vervolgingen.

Hooggerechtshof van de staat New York laat alle ontslagen niet-gevaccineerde werknemers in hun functie herstellen, gelast terugbetaling, zegt dat de staat rechten heeft geschonden en willekeurig en onvoorspelbaar heeft gehandeld, en vindt dat “vaccinatie niet voorkomt dat iemand Covid-19 oploopt of overdraagt.

Weer

En dan het weer. Deze maand wordt gekenmerkt door heerlijke temperaturen voor de tijd van het jaar. Ook de komende dagen veranderd daar weinig in. Door een wind uit zuidelijke richting blijven de temperaturen zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt vandaag zo’n 17 tot 20 graden. Ook ’s nachts koelt het niet sterk af en blijft de temperatuur rond de tien graden hangen. Morgen en vrijdag en zijn middagtemperaturen tussen de 19 en 24 graden mogelijk.