www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

In het Urkerland staat te lezen dat de Nederlandse visserijsector met verbijstering heeft gereageerd op de brief van het ministerie van LNV op het openstellen van de saneringsregeling voor de visserij. De brief is ook op Urk als een bom ingeslagen. Dat heeft te maken met twee onderdelen in de brief. Ten eerste wordt in de brief gesproken over een herziening van het contingentensysteem. Het huidige systeem bestaat al bijna 50 jaar en visserijbedrijven hebben daar hun economische beleid op afgestemd. Vele familiebedrijven hebben enorme bedragen geïnvesteerd. Bedrijven die dat niet gedaan hebben kunnen in de voorgestelde regeling ‘om niet’ vangstrechten toegewezen krijgen. Op die manier kan er rechtsongelijkheid ontstaan in de visserijsector. Maar het meest boos zijn de vissers over de mededeling in de brief dat de vangstrechten van gesaneerde vaartuigen komen te vervallen. In het verleden hebben de vissers nog nooit vangstrechten hoeven inleveren bij sanering van een kotter. Bedrijven hebben miljoenen euro’s uitgegeven om vangstrechten aan te kopen en die raken ze in de voorgestelde regeling kwijt zonder dat er een vergoeding tegenover staat.

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes stuurde gisteren een brief naar diverse boerenorganisaties om hen uit te nodigen om met hem te praten over het stikstofvraagstuk. Landbouworganisatie LTO liet direct weten niet op de uitnodiging in te gaan. LTO wil het gesprek pas aangaan als het kabinet bereid zou zijn om de stikstofplannen toch te wijzigen. Uit cijfers van het ministerie van Financiën blijkt dat dat geen onmogelijke eis is. Remkes wordt sowieso niet serieus genomen door boerenorganisaties als het gaat om dit onderwerp. Hij stond aan de wieg van het stikstofreductiebeleid en de onteigening van de boeren.

Uit een nota en een notitie die gisteren op Telegram verschenen blijkt dat niet D66, Christen Unie of de VVD, maar de ambtenaren van het ministerie van Financiën onder toezicht en in opdracht van toenmalig CDA minister van Financiën, Wopke Hoekstra, een plan maakten waarbij volop ingezet moest worden op de onteigening van boeren. De plannen werden ontwikkeld met instemming van minister president Mark Rutte, vice minister president Carola Schouten, Hugo de Jonge en Wouter Koolmees.

Op een vleeskuikenbedrijf in het Friese Minnertsga is vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding te voorkomen worden alle 105.000 vleeskuikens afgemaakt. In een straal van tien kilometer rondom het getroffen bedrijf liggen tien andere pluimveebedrijven. Daar geldt een vervoersverbod waardoor vogels, eieren, mest en andere pluimveeproducten niet vervoerd mogen worden.

De EU-ministers van Energie kwamen gisteren in Brussel bijeen en gaven hun goedkeuring aan een voorstel om de vraag naar aardgas de komende maanden vrijwillig te verminderen. Dat tweette Tsjechië dat op dit moment het EU-voorzitterschap heeft. De lidstaten wordt nu verzocht om hun vraag met 15 procent te reduceren.

President Trump heeft gisteren voor het eerst sinds zijn aftreden in januari 2021 weer een speech gehouden in Washington DC op de America First Agenda Summit . De perssecretaris van Biden zei dat ze het niet volgen en dat ze “niet weten waar hij over komt praten.” Trump’s woordvoerder Liz Harrington liet weten dat zijn toespraak de focus zal hebben op recht en orde. Zowel aanhangers van Trump als demonstranten hadden zich verzameld voor het hotel waar hij de speech hield.

Het livedebat tussen de beide kandidaten die strijden om de opvolging van Britse premier Boris Johnson, Liz Truss en Rishi Sunak is gisteravond gestaakt nadat de presentatrice Kate McCann live in de uitzending flauw viel. TV-station Talktv liet in een tweet weten dat de presentatrice weer in orde is, maar dat het medische advies luidde dat de uitzending niet voortgezet moest worden.

Duitsland staat financieel op de rand van de afgrond. De Europees  economische grootmacht stevent af op een recessie en energierantsoenering. Sommige rekeningen zijn al verdrievoudigd. Daardoor lukt het steeds minder Duitsers om maandelijks nog rond te komen. De problemen komen niet alleen voor bij de laagste inkomens. Ook jongeren en de middenklasse wordt hard geraakt. In veel steden zijn Tafelhulpposten ontstaan, waar mensen gratis eten kunnen krijgen. De St. Jacobikerk in het centrum van Berlijn voedt zo’n 140 gezinnen die naar de tafelhulppost komen om een voedselpakket in ontvangst te nemen. De hulpposten leven van particuliere giften en worden bemand door vrijwilligers. Veel Duitsers schamen zich om naar een voedselbank te gaan, maar hebben onder de huidige omstandigheden geen keuze meer.

De Süddeutsche Zeitung meldt dat de vluchten van alle 140 Duitse Eurofighterjets zijn opgeschort. De straaljagers bleken ongeschikt voor gebruik vanwege vermoedelijke defecten aan de schietstoelen. De krant baseert zich op informatie van het Duitse ministerie van Defensie. De vliegtuigen zullen alleen gebruikt worden voor kritieke taken totdat alle problemen zijn opgelost. De informatie over de onbetrouwbaarheid van de schietstoelen werd verkregen door de fabrikant. De problemen kwamen aan het licht op het moment dat de Duitse minister van Defensie, Christina Lambrecht, kennis kwam maken op de luchtmachtbasis van Neuburg an der Donau.

Rusland wil een eigen internationaal oorlogstribunaal oprichten en ruim 200 Oekraïners berechten voor vermeende misdaden tegen de menselijkheid. Ook de acties van buitenlandse huurlingen worden onder de loep genomen. Het hoofd van de Russische onderzoekscommissie, Alexander Bastrykin, heeft dat laten weten aan staatskrant Rossiyskaya Gazeta, meldden RedaktionsNetzwerk Deutschland en persbureau DPA. Dit Russische internationale tribunaal voor oorlogsmisdaden in Oekraïne zou geleid moeten worden door een partnerorganisatie van Rusland. Bolivia, Iran en Syrië zouden interesse hebben getoond om deel te nemen.

Tucker Carlson heeft op Foxnews verteld dat de Oekraïense regering aangegeven heeft dat ze het liefst een aantal prominente Amerikanen zouden censureren omdat ze hen beschouwen als Russische propagandisten. De Amerikaanse regering heeft een ‘zwarte lijst’ ontvangen met onder meer de namen van van senator Rand Paul van Kentucky, Tulsi Gabbard, die in het Amerikaanse leger dient en Glenn Greenwald.

Voormalig bevelhebber van de Australische Special Forces, Riccardo Bosi, heeft zich uitgesproken over de Oekraïne.  “Oekraïne is het centrum van de deep state/cabal. Het is de kop van de slang en Vladimir Poetin haalt de kop eraf. Oekraïne is al decennia het centrum van de globalisten en de CIA werkt al 70 jaar in de Oekraïne. Negeer het gepraat over een nucleaire oorlog en de pogingen van Rusland om de wereld over te nemen. Het tegenovergestelde is waar. Doe je eigen onderzoek en stop met het kijken naar de reguliere media.”

Elke de Klerk die bekend werd doordat ze in oktober 2020 Artsen voor Waarheid oprichtte, is sinds een jaar meer achter de schermen aan het werk en ze richt zich op meerdere projecten die te maken hebben met hogere staatskunst of soevereiniteit en autonomie. Zij heeft samen met Frank Landsman en een team ruim een jaar gewerkt aan de exitprocedure uit dit onzichtbare slavensysteem. Zij geven daarvoor een tweedaagse cursus waarin deelnemers uitleg krijgen en veel juridische kennis opdoen en documenten krijgen. Wie daar aan mee wil doen kan mailen naar: elkefdeklerk@protonmail.com

Kort nieuws

Er komt bewijs naar boven waaruit blijkt dat Generaal Milley de bestorming van het Capitool heeft geleid op 6 januari 2021. Hij heeft daarbij mogelijk de grondwet geschonden met militair optreden tegen Amerikaanse burgers.

Wisconsin State Republikein, Janel Brandtjen tekent voor Republikein Ramthun’s resolutie om de 10 kiesmannen van Wisconsin terug te halen door de verkiezingsuitslag ongeldig te verklaren.

Britse parlementsleden zeggen dat de NHS een tekort heeft van 12.000 dokters en 50.000 verpleegsters en vroedvrouwen. Dat terwijl duizenden jongeren interesse getoond hebben voor de opleiding tot arts, maar er is een tekort aan opleidingsplaatsen.

Het ministerie van Justitie van de Biden administratie heeft een onderzoek geopend naar de acties van Trump om ‘de verkiezingsresultaten van 2020 ongedaan te maken’. Het Biden-regime zet zijn politieke tegenstanders gevangen en onderzoekt nu de voormalige Amerikaanse president.

De Amerikaanse secretaris van Energie, Jennifer Granholm, heeft toegegeven dat haar departement echt geobsedeerd is om Biden zijn groene energie transformatie vorm te geven.

India vergroot zijn militaire aanwezigheid aan de grens met China in de vorm van straaljagers en luchtafweer nadat vliegtuigen van Peking naar verluidt regelmatig de Indiase grens schenden. Er is sprake van een aanhoudend Chinees-Indiase grensgeschil aan de noordgrens van India met China.

Europees parlementariër Christine Anderson heeft verklaard dat: deze vaccincampagne de geschiedenis in zal gaan als het grootste schandaal in de medische geschiedenis en bovendien bekend zal staan als de grootste misdaad ooit tegen de mensheid begaan.

Gezondheid

Real Raw News weet te melden dat het Amerikaanse leger de drug scopolamine gevonden heeft in Covid-19-vaccins die bestemd waren voor kinderen. Dat hebben bronnen in het kantoor van generaal David H. Berger verteld aan de nieuwszender. Scopolamine is bekend onder verschillende namen, met name hyoscine, burandanga, ‘Devil’s Breath’ en ’the Zombie Drug’. Afgeleid van nachtschadeplanten, kreeg het bekendheid in Colombia, waar het middel gebruikt werd om toeristen te verdoven en vervolgens te beroven. Sommige toeristen verloren voor meerdere dagen het bewustzijn, anderen overleden. Het middel is oplosbaar, geurloos en kleurloos.

De FDA in de Verenigde Staten waarschuwt dat het innemen van gonadotropine-releasing hormoon (GnRH)-agonisten, bekend als “puberteitsblokkers”, een gevaarlijke drukgolf van ruggenmergvloeistof in de hersenen kan veroorzaken, die hoofdpijn, misselijkheid, dubbelzien en zelfs permanent gezichtsverlies kan veroorzaken. De FDA heeft 6 gevallen vastgesteld bij meisjes in de leeftijd van 5-12 jaar waarbij pseudotumor cerebri werd vastgesteld na gebruik van GnRH-agonisten. Pseudotumor cerebri betekent letterlijk “valse hersentumor” omdat de tekenen en symptomen bij de getroffen patiënten lijken op die van een grote hersentumor. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat puberteitsblokkers de lengte en de botmassadichtheid van kinderen doen afnemen die van geslacht willen veranderen. Er zijn ook aanwijzingen dat puberteitsblokkers een nadelige invloed hebben op het cognitief functioneren bij kinderen.

Nog eens 200 werknemers van de stad New York zijn ontslagen omdat ze een covid-vaccinatie geweigerd hebben. Daarmee komt het totaal aantal ontslagen op 1700 mensen. De woordvoerder van burgemeester Eric Adams heeft niet bevestigd van welke afdeling zij afkomstig zijn. De Police Benevolent Association klaagt de stad aan over vanwege de “willekeurige en grillige” vaccinatiemandaten, met het argument dat politieagenten in de frontlinie zonder voldoende PBM-uitrusting niet als “tweederangsburgers” mogen worden behandeld.

Economie

Een aantal Australian State Assets die genoteerd waren op de Amerikaanse Securities Exchange zijn nu failliet. Het gaat om de NSW Treasury Corporation, Queensland Treasury Corporation en de Federal Australia Treasury Corporation.

BlackRock en State Street Capital bezitten en controleren een web van wereldwijde activa en dicteren de toekomst van de wereld via insiders in het Witte Huis.

Het grondpersoneel van Lufthansa heeft aangekondigd de komende dagen het werk neer te leggen op de vliegvelden van Frankfurt en München. Daardoor vallen mogelijk duizenden vluchten uit en worden zo’n 134.000 reizigers gedupeerd. Met de staking wil vakbond Verdi druk uitoefenen op de directie van Lufthansa. De vakbond en de luchtvaartmaatschappij zijn in gesprek over betere arbeidsvoorwaarden voor de 20.000 grondmedewerkers. Lufthansa-directeur Niggemann is woedend, hij had de indruk dat er constructieve gesprekken gevoerd werden. Lufthansa biedt het personeel een loonsverhoging van 250 euro per maand en een winstafhankelijke bonus, maar dat vindt de bond te weinig om de inflatie te compenseren.

Het weer

En dan het weer. Vandaag blijft het nagenoeg droog. Er is sprake van hoge bewolking, toch zullen we de zon regelmatig zien. Door de aanhoudende wind van zee zal de middagtemperatuur blijven steken tussen de 18 graden en 22 graden.