www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Tweede Kamerlid Pieter Omzigt heeft gisteren op Twitter laten weten dat het vrijgeven van de vaccinatiedata door minister Kuipers mooier lijkt dan het is. In een brief aan de Tweede Kamer had Kuipers vlak voor het Kerstreces laten weten dat het Centraal Bureau voor de Statistiek het vaccinatiebestand van het RIVM zou ontvangen. Onafhankelijke onderzoekers kunnen nu echter nog niet vaststellen of er een relatie is tussen de oversterfte en de coronavaccinatie, omdat de data van gevaccineerden die overleden zijn uit de dataset worden gehaald. Omzigt twittert: Statistisch gezien is het oversterfte onderzoek al een mijnenveld. Als je echter alle mogelijke oorzaken wilt testen, dan moet je onafhankelijke onderzoekers wel de volledige (en geanonimiseerde en in veilige omgeving) dataset ter beschikking stellen. Omzigt is van plan om na het reces onmiddellijk opnieuw aan de bel te trekken.

Als het aan het World Economic Forum ligt, dan hebben we dit jaar voor het laatst Kerst gevierd. Het World Economic Forum roept op tot de afschaffing van kersttradities in de komende jaren als onderdeel van een poging om het milieu te beschermen. De organisatie wil een internationaal beleid invoeren dat van regeringen vereist dat ze de kersttradities in hun landen geleidelijk afschaffen ten gunste van “koolstofneutrale” vieringen. Daarnaast lijkt het World Economic Forum zich af te keren van Twitter. Op het pamflet “How to follow Davos 2023” wordt Twitter niet langer genoemd. Volgers die de conferentie in Davos, volgende maand van 16 tot 20 januari willen volgen, worden verwezen naar de accounts van het WEF op Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube en de Chinese social media-apps TikTok, WeChat en Weibo.

In de Zwitserse krant Uncut News staat een interview met de Israëlische premier Netanyahu waarin hij vertelt dat hij zijn eigen bevolking tijdens de coronapandemie gebruikt heeft als laboratorium voor het Pfizer coronavaccin. In het interview met Jordan Peterson vertelt Netanyahu dat hij Pfizer-chef Albert Bourla overtuigde om Israël voorrang te geven bij de levering van vaccins. De reden dat hij dat kon doen is omdat Israël een medische databank heeft met daarin de gedigitaliseerde medische dossiers van bijna alle Israëli’s. Daarnaast heeft iedereen een ID-kaart die in alle Israëlische ziekenhuizen kan worden gelezen. Die ID-kaart bevat alle medische gegevens van een patiënt van de afgelopen 20 jaar. Netanyahu vertelde Bourla dat hij deze database zou gebruiken om hem te vertellen wat de vaccins doen met mensen met bijvoorbeeld meningitis of hoge bloeddruk. Netanyahu wil nu een genetische databank toevoegen aan de medische databank waarna farmaceutische bedrijven toegang kunnen krijgen tot de database. In 2021 noemde Pfizer directeur Albert Bourla in een interview met NBC Israël al het laboratorium van de wereld.

Economie

De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet ondertekend over vergeldingsmaatregelen om een prijsplafond voor Russische olie in te voeren. Volgens het document is de levering van Russische olie en olieproducten aan buitenlandse rechtspersonen en individuen verboden als de contracten voor deze leveringen voorzien in de introductie van een prijsplafond. Het besluit is geldig van 1 februari tot 1 juli 2023.

Volgens Klaas Knot, die in het bestuur van de Europese Centrale Bank zit, gaat de ECB de rente nog een aantal keren verhogen. Dat zal ook van invloed zijn op de hypotheek- en spaarrente.

Weer

En dan het weer. Het wordt vandaag een wisselvallige dag waarbij regelmatig een buitje kan vallen. Vooral vanmiddag kan het regelmatig miezeren of regenen. De wind komt uit het zuid tot zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. De middagtemperatuur komt uit tussen de acht en tien graden.