www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Boeren reageerden gisteren woedend en teleurgesteld nadat de Tweede Kamer het stikstofbeleid van natuurminister Christianne van der Wal en landbouwminister Henk Staghouwer in stemming had gebracht en de meerderheid van het parlement de plannen goedkeurde. Er was een aantal moties ingediend, maar de meesten haalden het niet. Wel is er afgesproken dat andere sectoren zoals bijvoorbeeld de industrie een gelijke bijdrage aan de reductie moeten gaan leveren. De twaalf provincies krijgen nu een jaar de tijd om met plannen voor een flinke stikstofreductie te komen. De boeren hebben nog meer acties aangekondigd.

De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat de Islamitische Republiek haar aanvraag voor het lidmaatschap van de BRICS heeft ingediend. Op dit moment vertegenwoordigt de BRICS 3,2 miljard bewoners van de aarde. De G7 vertegenwoordigt 777 miljoen mensen. De directeur van de afdeling Voorlichting en Pers van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Maria Zakharova, heeft officieel bevestigd dat naast Iran ook Argentinië een aanvraag heeft ingediend om lid te worden van de BRICS.

Gisteren werd het laatste hoofdstuk behandeld van de lange en ingewikkelde vervolging van Ghislaine Maxwell. De 60-jarige Maxwell is daarbij veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en een boete van 750.000 dollar. De straf viel lager uit dan de eis van de aanklagers in New York. Zij hadden om een veroordeling van 30 tot 55 jaar gevraagd. Terwijl haar advocaten van mening waren dat ze slechts een straf van vier of vijf jaren zou moeten krijgen. Een aantal aanklagers spraken over hun ervaringen tijdens de zitting. (Annie Farmer, Virginia Giuffre, Elizabeth Stein, Sarah Ransome, Teresa Helm en “Kate,” die het pseudoniem heeft gebruikt om zichzelf te identificeren. Farmer en Kate hebben tijdens het proces getuigd, de anderen niet.) Broers en zussen van de veroordeelde kindersekssmokkelaar Ghislaine Maxwell kwamen ook naar de rechtbank om hun zus te steunen.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de afgelopen week heel wat uitspraken gedaan. Zo heeft het Hof beslist dat je geen speciale reden nodig hebt om een vergunning voor verborgen wapenbezit aan te vragen, de zaak Roe versus Wade is ingetrokken waardoor abortussen tot 28 dagen na een voldragen zwangerschap en geboorte niet meer mogelijk zijn. Het Hof heeft geoordeeld dat bidden op school ok is en het Hooggerechtshof van New York heeft beslist dat niet-staatsburgers niet kunnen stemmen in Amerikaanse verkiezingen.

Tesla gaat mogelijk door met Musk’s Drive-In Theater Supercharger. Tesla heeft officieel plannen ingediend voor de bouw van het omvangrijke en unieke Supercharger-station in Santa Monica.

De Amerikaanse rechter Clarence Thomas heeft laten weten dat hij het makkelijker wil maken om de media aan te klagen. Hij gaf aan dat hij het baanbrekende besluit van 1964 in de zaak New York Times v. Sullivan, dat het relatief moeilijk maakt om met succes rechtszaken aan te spannen tegen mediabedrijven wegens smaad, zou willen herzien. Die zaak toont aan de kranten als de New York Times mediaorganisaties en belangengroepen door die uitspraak in staat gesteld worden om publieke figuren straffeloos te belasteren met valse beschuldigingen.

In The Local France is te lezen dat de Franse minister van Volksgezondheid Brigitte Bourguinon de Franse bevolking oproept weer maskers te gaan dragen in het openbaar vervoer en in gesloten ruimten. Dit om dat de infectiecijfers weer licht stijgen. Daarnaast lekte er een wetsontwerp van het Ministerie van Volksgezondheid uit naar de Franse media waarin gesproken wordt over de herinvoering van een soort Pass Sanitaire (gezondheidspaspoort) om de aantallen onder controle te krijgen. Volgens het document sluit de Franse regering de herinvoering van het vaccinatiepaspoort voorlopig uitdrukkelijk uit. In het document wordt voorgesteld opnieuw een gezondheidspaspoort in te voeren voor reizen – zowel naar als vanuit Frankrijk – en niet voor alledaagse activiteiten zoals naar een café gaan.

Dr. Carrie Madej, een bevlogen arts die als klokkenluidster de wereld de afgelopen maanden informeerde over transhumanisme en de covidprikken is neergestort tijdens een vlucht in een privévliegtuig. Volgens de laatste berichten is ze gered en afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook haar partner zat in hetzelfde vliegtuigje. Hij is met ernstige breuken aan zijn rug en schedel overgebracht naar het ziekenhuis. De vliegtuigcrash gebeurde kort nadat Dr. Carrie Madej getuigde in een proces voor een andere Vrijheidsstrijder.  

De 71-jarige sergeant van de Senaat, Michael Stenger, die de leiding had over de beveiliging van het Capitool op 6 januari is plotseling overleden. Stenger nam ontslag na kritiek op het feit dat hij niet effectief had gereageerd op de bestorming van het gebouw. In een filmpje dat op het moment rond gaat op internet is te zien dat hij uitspreekt en toegeeft dat er op 6 januari bij de bestorming van het Capitool betaalde oproerkraaiers waren. Ook had hij toegegeven dat de bestorming veroorzaakt zou zijn door veiligheidsagenten van de overheid. Stenger zou vandaag getuigen bij de 6 januari hoorzitting. Zijn plotselinge dood kwam op dezelfde dag dat een onverwachte extra hoorzitting werd aangekondigd van de commissie die de rellen onderzoekt. Tijdens de onverwachte bijeenkomst zal “recent verkregen bewijsmateriaal worden gepresenteerd en zullen getuigenverklaringen worden afgelegd”. De commissie luisterde gisteren naar de getuigenis van Cassidy Hutchinson, een adjudant van Donald Trump’s stafchef Mark Meadows. Hutchinson is de eerste Witte Huis-medewerker die publiekelijk getuigt voor de commissie. Deze J6 Show Trial ‘kroongetuige’ Cassidy Hutchinson is volgens ABC News betrapt op het vertellen van nog een leugen. “Voormalig Witte Huis-advocaat Eric Herschmann zegt dat het niet waar is dat Cassidy Hutchinson het handgeschreven briefje heeft geschreven waarvan ze gisteren in haar getuigenis beweerde dat ze het heeft geschreven. Hij zegt dat het niet waar is omdat hij degene was die het briefje schreef.”

Het Israëlische parlement heeft gisteren ingestemd met ontbinding van het parlement. Dat betekent dat er nieuwe verkiezingen moeten plaatsvinden.

De Australische regering heeft toegegeven dat er ten minste 79.000 bijwerkingen van het COVID-19-vaccin zijn geweest en biedt nu compensatie voor degenen die ernstig gewond zijn geraakt.

In de Verenigde Staten dreigen 40.000 soldaten van de Nationale Garde ontslagen te worden. Morgen verloopt de deadline waarop zij zich zouden moeten hebben laten vaccineren. Als deze 40.000 militairen daadwerkelijk naar huis gestuurd worden, dan zou dat betekenen dat zo’n 13 procent van de totale strijdmacht van het toneel verdwijnt. Zeven gouverneurs hebben defensiesecretaris Lloyd Austin gevraagd om het mandaat te heroverwegen.

De Britse regering heeft een overeenkomst ter waarde van 1 miljard pond gesloten met de in de VS gevestigde farmaceut Moderna voor de opening van een nieuwe vaccinfabriek en een onderzoekscentrum in Groot-Brittannië. Moderna, een producent van mRNA-vaccins op basis van Covid-19, heeft een cruciale rol gespeeld bij de vaccinatie van de Britten tijdens de pandemie. Moderna zal op deze locatie, waarvan de locatie nog moet worden bekendgemaakt, ongeveer 250 miljoen doses vaccins per jaar produceren. Het nieuwe centrum voor innovatie en technologie zal “geavanceerde” mRNA-vaccins ontwikkelen voor een reeks ziekten van de luchtwegen, waaronder Covid-19-vaccins die bescherming kunnen bieden tegen meerdere varianten, zodat het Verenigd Koninkrijk in de toekomst beter bestand is tegen potentiële opkomende gezondheidsbedreigingen, aldus de regering. De bouw zal naar verwachting dit jaar al beginnen en het eerste mRNA-vaccin zal in 2025 in het Verenigd Koninkrijk worden geproduceerd.

En dan het weer. Vandaag en morgen krijgen we te maken met aanvoer van warme lucht uit Zuid-Europa. Daardoor zijn middagtemperaturen tussen de 25 en 28 graden mogelijk. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar vandaag af en lokaal is een bui mogelijk. In de gebieden waar het bewolkt is en in het noordwesten van het land zal het wat koeler zijn.