www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De woordvoerder van het Ministerie van Defensie van de VRC, Wu Qian, merkt op over het bezoek van Pelosi aan Taiwan: “Op 2 augustus bracht Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, een bezoek aan Taiwan, China. China veroordeelt het krachtig en verzet zich er krachtig tegen. De Chinese zijde heeft bij vele gelegenheden de ernstige gevolgen van een bezoek aan Taiwan verklaard, maar Pelosi deed bewust een kwaadaardige provocatie om een crisis veroorzaken, die het één-China-principe en de bepalingen van de drie Chinees-Amerikaanse gezamenlijke communiqués en zijn militaire betrekkingen ernstig schendt. Deze stap van de VS was een ernstig verkeerd signaal naar de separatistische troepen van de “onafhankelijkheid van Taiwan”, waardoor de spanningen in de Straat van Taiwan verder escaleerden. De DPP-autoriteiten, die vertrouwen op buitenlands zelfrespect en samenspanden met externe krachten om chaos te veroorzaken, stonden erop Pelosi uit te nodigen om Taiwan te bezoeken. Hun acties zijn zeer gevaarlijk en zullen onvermijdelijk tot ernstige gevolgen leiden. Het Chinese Volksbevrijdingsleger is zeer alert en zal een reeks gerichte militaire operaties lanceren om dit tegen te gaan, resoluut de nationale soevereiniteit en territoriale integriteit te verdedigen en resoluut externe inmenging en separatistische pogingen tot “onafhankelijkheid van Taiwan” te dwarsbomen.”

RTV Noord meldt dat het Rode Kruis een servicepunt geopend heeft voor asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daar kunnen zij terecht voor snacks, water, hygiëneproducten en informatie. De hulporganisatie hielp al eerder bij het uitdelen van voedsel en water omdat het aanmeldcentrum in Ter Apel de laatste maanden overvol zit. Er is geen plek meer voor mensen die hun aanmeldprocedure moeten doorlopen. Dit Humanitarian Service Point is opgezet omdat het er naar uitziet dat de situatie voorlopig nog niet zal veranderen.

De plannen van Barbara Baarsma van de Rabobank om iedere inwoner van Nederland een jaarlijks maximum CO2-budget te geven stuit op felle kritiek. De Rabobank-econoom liet een ballontje op bij BNR, waarin ze aangaf dat arme mensen ook geld zouden kunnen verdienen aan de vergroening door hun carbonrechten te verkopen. Daardoor zouden rijke mensen toch kunnen blijven vliegen. De Rabobank is kennelijk geschrokken van alle reacties en noemt de uitspraken van Baarsma nu slechts een gedachtenexperiment.  

De president van Bulgarije heeft het Bulgaarse parlement ontbonden en een tijdelijke regering benoemd. President Rumen Radev heeft het decreet tot ontbinding van de 47e Nationale Vergadering gisteren getekend. Radev heeft een overgangsregering benoemd die zal worden geleid door de Bulgaarse premier Galab Donev, een voormalig demissionair minister van Arbeid en Sociaal beleid. Er staan vervroegde verkiezingen gepland voor 2 oktober. Verwacht wordt dat de interim-regering zich inschikkelijker zal opstellen tegenover Moskou en mogelijk zal proberen de invoer van Russisch gas weer op gang te brengen.

Taiwan bereidt zijn schuilkelders voor nu de spanning met China stijgt en de vrees aangewakkerd wordt vanwege een mogelijke Chinese aanval op het democratische eiland. De voorbereidingen omvatten: het aanwijzen van schuilkelders waar mensen dekking kunnen zoeken als er Chinese raketten binnenvliegen, gebouwde bunkers in ondergrondse ruimtes zoals parkeerkelders, het metrosysteem en ondergrondse winkelcentra. De hoofdstad Taipei heeft meer dan 4.600 van dergelijke schuilkelders die plaats bieden aan zo’n 12 miljoen mensen, meer dan vier keer de bevolking.

Officiële verklaring van de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian: Pelosi’s bezoek aan Taiwan zal een grove inmenging zijn in China’s interne aangelegenheden en zal leiden tot zeer ernstige gebeurtenissen en ernstige gevolgen. De Chinezen waarschuwen de Amerikanen nogmaals dat de Volksrepubliek China zeer waakzaam is, dat het Chinese leger in geen geval onverschillig zal blijven toekijken en dat het beslist doortastende en doeltreffende tegenmaatregelen zal nemen om de soevereiniteit en territoriale integriteit te beschermen.

Nancy Pelosi twitterde na haar landing in Taiwan: Het bezoek van onze delegatie aan Taiwan is een eerbetoon aan Amerika’s niet-aflatende inzet voor de ondersteuning van Taiwan’s levendige democratie. Onze gesprekken met de Taiwanese leiders bevestigen onze steun voor onze partner en bevorderen onze gedeelde belangen, waaronder het bevorderen van een vrije en open Indo-Pacifische regio. De solidariteit van Amerika met de 23 miljoen inwoners van Taiwan is nu belangrijker dan ooit, nu de wereld voor de keuze staat tussen autocratie en democratie. Ons bezoek is een van de vele delegaties van het Congres naar Taiwan – en het is op geen enkele manier in strijd met het gevestigde beleid van de Verenigde Staten, dat wordt geleid door de Taiwan Relations Act van 1979, de gezamenlijke communiqués van de VS en China en de zes garanties.

Het bericht dat het Taiwanese luchtruim gesloten is, lijkt te worden bevestigd, aangezien er momenteel alleen vertrekken vanuit Taiwan zijn, maar overvluchten worden omgeleid en er momenteel geen landingen zijn van burger- of vrachtvliegtuigen. Militaire vliegbewegingen zijn helemaal niet te zien.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, viel tijdens een VN-conferentie over kernwapens deze week in New York de landen China, Noord-Korea en Rusland verbaal aan. Ze noemde Rusland een bedreiging voor de nucleaire veiligheid. Over China, zei Baerbock: Het land breidt zijn kernwapenarsenaal consequent uit.

VN-secretaris-generaal António Guterres (73) waarschuwde dat de wereld zich in een “tijd van nucleair gevaar bevindt, zoals we die sinds het hoogtepunt van de Koude Oorlog niet meer hebben gezien. De mensheid dreigt de lessen te vergeten die zijn gesmeed in de verschrikkelijke vuren van Hiroshima en Nagasaki”. De wereld is slechts één misverstand of misrekening verwijderd van nucleaire vernietiging, zei hij.

De Duitse Europarlementariër Christine Anderson is een nieuw wereldwijd netwerk (reignitefreedom.com) gestart om terug te slaan tegen globalistische organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het World Economic Forum (WEF). Ze schrijft op haar Telegramkanaal, het is tijd voor een globale gebeurtenis die niet genegeerd kan worden. Ze roept op tot een wereldwijde staking inclusief een konvooi om de hoofdstad in elk land te bezetten én een permanente boycott van globalistische bedrijven en hun producten. De lengte van de staking in ieder land zal afhangen van het momentum dat zich opbouwt. De datum van de staking zal bekend gemaakt worden zodra er wereldwijd genoeg toezeggingen zijn. De globalistische organisaties zijn verantwoordelijk voor de achteruitgang van de democratieën, de stijging van de kosten van levensonderhoud, en het klimaatbeleid dat de economische kracht vernietigt en boeren uit de markt duwt.

De Amerikaanse overheid en het Center for Disease Control spanden met Google, Twitter en Facebook samen om belangrijke informatie over de experimentele covid-vaccins te censureren. America First Legal (AFL) heeft een Freedom of Information Act (FOIA) verzoek ingediend om ongrondwettelijke handelingen tussen de federale overheid en de Big Tech social media platforms te onderzoeken. AFL verkreeg 256 pagina’s van de communicatie tussen partijen in handen en zag dat deze pagina’s  schendingen van de Amerikaanse grondwet documenteren en het bewijs leveren dat de Amerikaanse regering de Neurenberg Code heeft geschonden.

Het populaire attractiepark Legoland in Windsor vlakbij Londen is getroffen door een enorme brand. Naast de melding over een enorme brand zien mensen van grote afstand dikke zwarte rook opstijgen uit het park. Het tafereel werd gefotografeerd door hotelgasten die geëvacueerd werden terwijl de hulpdiensten zich naar het resort spoedden.  

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is haar rondreis door Azië begonnen met een bezoek aan Singapore. Ze heeft daar gesprekken gevoerd premier Lee Hsien Loong, president Halima Yacob en minister van Buitenlandse Zaken Vivian Balakrishnan. De partijen bespraken klimaatkwesties, internationale kwesties en manieren om de economische participatie van de VS in de regio te verdiepen. De premier van Singapore benadrukte het belang van stabiele betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China voor de regionale vrede en veiligheid.

Nieuw-Zeelandse parlementsleden hebben de meest extreme abortuswetgeving ter wereld ingevoerd nadat de Abortion Legislation Bill (wet abortus) zijn derde stemming in het parlement had gehaald. Het wetsvoorstel werd goedgekeurd met 68 stemmen tegen 51. De nieuwe wet houdt onder meer het volgende in: abortus zal op verzoek mogelijk zijn, om welke reden dan ook, tot aan de geboorte. Sekseselectieve abortus zal worden gelegaliseerd.     De huidige limiet van 20 weken voor op handicaps gerichte abortus zal worden afgeschaft en abortus zal tot aan de geboorte mogelijk zijn voor handicaps zoals een gespleten lip, klompvoeten en het syndroom van Down. Er zal geen vereiste meer zijn dat een arts betrokken moet zijn bij het uitvoeren van een abortus. Er komt geen wettelijke eis dat baby’s die levend geboren worden na een “mislukte” abortus, medische hulp krijgen. Er komt geen wettelijke eis dat pijnbestrijding wordt gegeven aan baby’s die tussen 20 weken en de geboorte worden geaborteerd. Uit opiniepeilingen in het land blijkt dat het publiek en met name vrouwen sterk gekant zijn tegen de nieuwe wet. Slechts 2% van de vrouwen is voorstander van abortus tot aan de geboorte.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat een aantal Britse politici, zakenlieden en journalisten die bijdragen aan de vijandige koers van Londen, gericht op het demoniseren van Rusland en zijn internationale isolement, op de Russische “stoplijst” zijn geplaatst. Onder de 39 personen aan wie nu de toegang tot het grondgebied van de Russische Federatie wordt ontzegd, bevinden zich de voormalige premier James Cameron, de leider van de Arbeiderspartij Kirill Starmer, de permanente onderminister van Defensie Lawrence Lee, de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Helen Bauer-Easton, alsmede een aantal eminente journalisten, waaronder de militaire columnist van de krant Sun, het hoofd van de nieuwsdienst van de BBC Corporation, alsmede verscheidene presentatoren van de gelijknamige TV-zender en de producent ervan.

Newspunch.com bericht dat een rechtbank in New York de installatie van 5G-celtorens verboden heeft, nadat uit bewijsmateriaal was gebleken dat zij een gevaar voor de menselijke gezondheid vormen. Bewoners in het gehucht Mahopac binnen de stad Carmel, in de staat New York hebben hun strijd tegen Verizon Wireless voor de rechter gebracht nadat de telecomgigant had voorgesteld er een in hun buurt te installeren. Staatshooggerechtshof Thomas Davis was het eens met de grieven van de eisers. Hij oordeelde dat de stad Carmel een onwettige overeenkomst met Homeland Towers had gesloten om een 42 meter hoge celtoren in een woonwijk te bouwen.

Twee rechters, Terrell County Judge Dale Carruthers en Presidio County Judge Cinderela Guevara, die hun hele leven al op de democratische partij gestemd hebben, zijn overgestapt naar de Republikeinen. Ze wonen allebei in een kleine grensgemeenschap in Texas en zijn het beu dat het open grenzenbeleid van Joe Biden hun kleine dorpen verwoest. Meer dan 2 miljoen mensen uit meer dan 150 landen zijn via de zuidelijke grens het land binnengekomen. De kosten van de criminaliteit als gevolg van de open grens lopen enorm op. Daarnaast zien ze een enorme toename in de smokkel van mensen, mensenhandel en de handel in wapens. Voor de rechters was de maat vol en omwille van hun gemeenschap hebben ze gezegd: genoeg is genoeg.

Kort nieuws

De woordvoerster van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat dat Rusland uitgaat van het feit dat er maar één China is.  De regering van de Volksrepubliek China is de enige legitieme regering die heel China vertegenwoordigt.

Journaliste Tingting Liu heeft op Twitter verklaringen afgelegd over een overzeese DDoS-aanval op de website van het presidentieel bureau van Taiwan. De website van de Taiwanese regering ligt er ook uit.

In de Verenigde Staten hebben drie grote democratische staten: New York, Californië en Illinois de noodtoestand afgekondigd om de monkeypokkencrisis aan te pakken.

Een paar dagen geleden kwam New York met een voorbereidingsplan voor het geval van een nucleaire aanval en nu dreigt Iran om New York in de as te leggen met een nucleaire aanval.

De Russische president Vladimir Poetin heeft in een speech deze week gezegd dat er geen winnaars kunnen zijn in een nucleaire oorlog en dat zo’n oorlog nooit zou mogen worden begonnen.

Rechters van het Hooggerechtshof van de Russische Federatie hebben het Azov-bataljon erkend als een terroristische organisatie. Het besluit treedt ogenblikkelijk in werking.

De Duitse media is woedend. Bild hekelt de overwinning van Engeland op Euro 2022 en beweert dat Duitsland tijdens de wedstrijd werd ‘opgelicht’.

De Oostenrijkse Kronen Zeitung heeft een artikel geschreven waarin ze aangeven dat mensen die positief getest zijn op corona best mogen zwemmen, zolang ze maar een masker dragen.

Meer en meer gewonde gezondheidswerkers spreken zich uit over de zware gaslighting op de werkvloer. Nu zij te maken krijgen met fysieke problemen mede als gevolg van de vaccinaties merken ze dat hun fysieke problemen niet serieus genomen worden. Hartklachten worden afgedaan als een paniekstoornis en de medewerkers krijgen daardoor niet de juiste zorg.

Ook bloemenkwekers uit de bollenstreek worden getroffen door nieuwe maatregelen. Vanaf 2023/2024 mogen zij een bepaald percentage van hun tuinbouwgrond een jaar lang niet gebruiken om te telen. Ook worden zij getroffen doordat buitenlandse exportcontracten niet nagekomen worden. Vele bloemenkwekers hebben daardoor al vele bloemen weg moeten gooien.

Economie

Social media platform Twitter heeft bekend gemaakt dat regeringen over de hele wereld van 198 931 accounts meer informatie hebben opgevraagd. De Verenigde Staten waren goed voor 20% van alle wereldwijde verzoeken. Het platform geeft in een blog aan niet alle gevraagde informatie te hebben verstrekt. Twitter schrijft: “We blijven een verontrustende trend zien in de richting van pogingen om de wereldwijde persvrijheid te beperken, met een toename van juridische eisen van de overheid gericht tegen journalisten, evenals een algemeen toenemend aantal juridische eisen aan accounts – beide vertegenwoordigen recordhoogten sinds het begin van de rapportage.”

In een recent verschenen vergelijkingsoverzicht van de gas- en stroomprijzen in Europa blijkt dat Nederland na Zweden de hoogste gemiddelde gasprijs heeft, waarbij de 23,2 cent per kWh van Nederland overeenkomt met ongeveer 2,25 euro per kuub, inclusief belastingen. In de buurlanden Duitsland en België liggen de gasprijzen gemiddeld genomen fors lager. Qua stroom zit Nederland in de top10. De gemiddelde stroomprijs voor ons land lag in juni op 30,5 cent per kWh. Daarmee zit Nederland 4 cent per kWh boven het Europese gemiddelde. De stroomprijzen zijn bij ons weer wat lager dan in Duitsland en België.

Volgens gegevens van het ministerie van Financiën heeft de Amerikaanse staatsschuld voor het eerst de grens van $30 biljoen overschreden. Het ministerie van Financiën geeft aan dat de totale uitstaande staatsschuld $ 30,012 biljoen bedroeg, wat ruwweg neerkomt op iets meer dan $ 90.000 per burger of bijna $ 240.000 per belastingbetaler.

Gezondheid

Dr. Nagase heeft in een toespraak uitgelegd dat op dit moment zo’n 1,25 miljard vrouwen op de wereld drager zijn van een genetische mutatie door de mRNA covidprikken. Deze ‘stille genmutaties’ zullen de vruchtbaarheid van de volgende generatie gaan beïnvloeden. De vrouwen in de vruchtbare leeftijd die  geïnjecteerd zijn, zijn de draagsters van mutaties van de eicellijn. Zij dragen stil DNA waarvan de consequenties pas bij de volgende generatie te zien zal zijn.

Candace Nayman, een 27-jarige arts van het McMaster Children’s Hospital (MCH) in Hamilton, is onverwachts in elkaar gestort tijdens een triatlonwedstrijd. De dood van Nayman is het zesde geval van Canadese artsen die in juli plotseling zijn overleden. Alle zes de artsen waren recent gevaccineerd.

Sudden Adult Death Syndrome; de coronaprikken veroorzaken een 22X hoger sterftecijfer bij atleten en een  40% toename in de overige sterfte. Dr. Kelly Victory: ,,Onverwacht overleden aan complicaties van een ongetest vaccin rolt niet zo lekker van de tong als Sudden Adult Death Syndrome.” Feit is dat steeds meer mensen overlijden als gevolg van hartritmestoornissen. Mensen storten letterlijk ter aarde, vallen flauw van pijn op de borst en zwembaden rapporteren dat ze ook steeds meer zwemmers flauw zien vallen tijdens het baantjes trekken.

Mensen die straks een oproep krijgen om de jaarlijkse griepprik te gaan halen moeten zich goed realiseren dat ook de inhoudsstoffen van die prikken veranderd zijn. Als het aan Big Farma ligt dan is de toekomst van vaccins het bij de covidprikken geïntroduceerde: mRNA-gen therapie.  Er zijn nu combinaties gemaakt van een mRNA griepprik en mRNA Covidprik. Dr. Meryl Nass; De nieuwe mRNA covid-prik zal 3 verschillende stammen van het Spike-eiwit bevatten, die waarschijnlijk veel meer spike bevatten dan de oorspronkelijke covid-prikken. De griepprik zal ook daarbinnen 4 verschillende stammen bevatten en deze zullen worden ingenomen als een combinatie-injectie met mRNA. Ook hiervoor geldt dat niemand weet wat de lange termijneffecten zullen zijn op het menselijk lichaam.

Weer

En dan het weer. Het belooft vandaag een zomerse dag te worden. Het blijft naar verwachting overal droog en de zon krijgt veel ruimte. De temperatuur varieert van 29 graden in de noordelijke provincies Groningen tot 32 graden in het zuiden van het land.