www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

UPDATE: volgende de laatste berichten zullen alle boerenorganisaties vanochtend om 11 uur om de tafel gaan met Johan Remkes en de genoemde ministers. Op het moment van publicatie van dit artikel was er nog geen locatie bekend.

Deze week zal een poging worden gedaan om de stikstofimpasse tussen overheid en boeren te doorbreken. De voormannen van de Nederlandse boerenorganisaties hebben maandagavond bij elkaar gezeten om met elkaar te bepalen of zij wel of niet opnieuw aan tafel gaan bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes. De boeren hebben aangegeven vandaag in principe niet opnieuw bij Remkes aan tafel te gaan zitten. Ze willen alleen op de uitnodiging ingaan als het overleg voldoet aan harde voorwaarden. Er moet tijdens het gesprek gesproken kunnen worden over de deadline voor de halvering van de stikstofuitstoot, de PAS-melders, het inzetten van innovaties, de kritische depositiewaarde en het beruchte stikstofkaartje. Mocht het tot een gesprek komen dan zullen ook premier Mark Rutte en de ministers van Landbouw, Henk Staghouwer, en Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof aanschuiven. De bal ligt nu bij de overheid. Mocht het niet tot een gesprek komen dan zal Johan Remkes naar alle waarschijnlijkheid zijn bevindingen gaan formuleren van alle gesprekken die hij de afgelopen maand voerde. 

Staatssecretaris van Asielzaken, Eric van der Burg heeft bekend gemaakt dat op de kazerne Zoutkamp in de gemeente Het Hogeland in Groningen een noodopvanglocatie voor asielzoekers komt voor asielzoekers die zich in Ter Apel hebben gemeld. De locatie in Zoutkamp moet uiterlijk op 10 september opengaan en zal tussen de 500 en 700 mensen gaan opvangen. Het is de bedoeling dat de locatie zes maanden gebruikt gaat worden. De voorregistratie door de IND blijft in Ter Apel plaatsvinden. Na de eerste registratie in Ter Apel zullen volwassen asielzoekers naar onder meer Zoutkamp gebracht worden, waar ze hun eerste afspraak met de Vreemdelingenpolitie en hun eerste gehoor met de IND moeten afwachten. Die gesprekken zullen weer in Ter Apel plaatsvinden. Als de gesprekken zijn afgerond gaan de asielzoekers naar de crisisnoodopvang. Op dit moment wonen er 450 Afghaanse asielzoekers in de kazerne, die gaan naar Winsum en Uithuizen.

De minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers, gaf in het voorjaar aan dat hij het voorstel van de nieuwe coronawet voor 1 september bij de Tweede Kamer wil indienen. Dat zou betekenen dat hij dat vandaag of morgen gaat doen. De Raad van State noemde het ontwerp van de week nog een noodzakelijke eerste stap om bestrijding van een epidemie wettelijk beter te regelen. In het voorstel zijn onder meer een quarantaine-, test- en mondkapjesplicht opgenomen, maar de Raad van State vraagt zich af of dat wel genoeg is bij een grote uitbraak. De avondklok, het coronatoegangsbewijs en de bevoegdheid om scholen te sluiten zijn nog niet in de wet opgenomen. De minister van Volksgezondheid mag de collectieve maatregelen alleen nemen als de Tweede Kamer akkoord gaat.

DW.com schrijft dat Duitsland debatteert over het verhogen van de pensioenleeftijd tot 70 jaar. Het land ziet zich gesteld voor een aantal problemen; een vergrijzende bevolking, een enorm tekort aan arbeidskrachten en een tekort aan pensioenpotten. Duitsland heeft op het moment bijna 1,74 miljoen vacatures. Dat is het hoogste aantal sinds de hereniging van de beide Duitslanden dertig jaar geleden. Daarbij zijn er in het land naar verhouding te weinig jonge mensen. Volgens het federale bureau voor de statistiek is in juli van dit jaar slechts 10% van de bevolking tussen de 15 en 24 jaar oud, terwijl 20% van de mensen 65 jaar of ouder is. Daardoor staan pensioenpotten enorm onder druk. Stefan Wolf, de voorzitter van de federatie van Duitse werkgeversorganisaties in de metaal- en elektrotechnische industrie heeft deze maand opgeroepen om de pensioengerechtigde leeftijd op te trekken tot 70 jaar. Het voorstel werd snel opgepikt door de nationale media.

Theepochtimes schrijft dat voormalig president Donald Trump gezegd heeft dat de verkiezingen van 2020 opnieuw moeten worden gedaan nu duidelijk is geworden dat de FBI de berichtgeving over de laptop van Hunter Biden heeft beïnvloed. Facebook CEO Mark Zuckerberg vertelde aan podcast host Joe Rogan dat FBI-ambtenaren in de aanloop naar de verkiezingen Facebook-medewerkers verzocht hebben de berichtgeving over Hunter Biden’s laptop te beperken. Vorige week onthulde senator Ron Johnson (R-Wis.) dat een klokkenluider van de FBI zijn kantoor had verteld dat het bureau zijn onderzoek naar de laptop van de zoon van Joe Biden had vertraagd. Volgens Trump is nu onomstotelijk vast komen te staan dat de FBI het laptopverhaal van Hunter Biden voor de verkiezingen heeft begraven, wetende dat als ze dat niet hadden gedaan Trump de presidentsverkiezingen van 2020 zou hebben gewonnen. Trump schreef op zijn social media platform Truth Social: “Dit is massale fraude en verkiezingsinmenging op een niveau dat nog nooit eerder is gezien in ons land. Uit een enquête bleek dat bijna 80 procent van de ondervraagde Amerikanen zei dat “waarheidsgetrouwe” berichtgeving over het laptopverhaal de uitkomst van de verkiezingen van 2020 zou hebben veranderd.

Zerohedge.com schrijft dat de Rockefeller Foundation wil dat gedragswetenschappers met meer overtuigende COVID-vaccinatieverhalen komen. De Rockefeller Foundation heeft onthuld dat het samen met andere non-profit organisaties miljoenen dollars heeft gepompt in een gedragswetenschappelijk project bedoeld om uit te zoeken waarom grote groepen mensen over de hele wereld weigeren om de prik te nemen. Daarvoor is een collectief van gedragswetenschappers opgericht dat onder de naam het “Mercury Project” nu onderzoek doet. Ze gaan in meerdere landen en regio’s de weigering en de medische desinformatie die daartoe leidde bestuderen. Zij willen daarna de vaccinatieverhalen op maat maken en afstemmen op de verschillende etnische en politieke achtergronden om zo mensen te overtuigen de prik te nemen. 

Mirror co uk meldt dat een reusachtige windturbine in Zuid-Wales bij een storm in februari volledig verwoest is doordat de turbine twee keer zo hard is gaan draaien als normaal. Dat blijkt uit onderzoek dat gisteren gepubliceerd werd. De windturbine van 2 miljoen pond werd volledig verwoest door een voorjaarsstorm met windsnelheden van 50 mijl per uur. Daardoor heeft de turbine meer dan vier uur lang op topsnelheid gedraaid. De propellers van de 300 voet hoge turbine werden gedwongen twee keer zo snel te draaien als was voorzien als gevolg van de krachtige windstoten, voordat hij volledig instortte. Inwoners van het nabijgelegen dorp Gilfach Goch, bij Bridgend, spraken over de verschrikkingen die daarop volgden. Zij meldden dat het geluid van de neerstorting was als “donder en bliksem”.

RT News meldt dat Brussel een “noodinterventie” plant om de energiecrisis aan te pakken. De EU plant dringende maatregelen om de snel stijgende elektriciteitsprijzen te doen dalen, zei voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. In een toespraak op een top in Bled Slovenië gaf Von der Leyen aan dat de hoge elektriciteitsprijzen de beperkingen blootleggen van de huidige opzet van de elektriciteitsmarkt. De Europese Commissie wil toe naar een structurele hervorming van de elektriciteitsmarkt. Mogelijk worden de plannen van het interventieplan deze week al gepresenteerd. De regeringen hebben al ongeveer 280 miljard euro aan belastingverlagingen en subsidies opzijgezet om de door de crisis getroffen consumenten en bedrijven te helpen. De regeringen zijn ook begonnen met het beperken van het energiegebruik, het verbieden van buitenverlichting voor gebouwen en het verlagen van de verwarmingstemperatuur binnenshuis om te voldoen aan de vrijwillige doelstelling van de Unie om de vraag naar gas met 15% te verminderen.

NASA heeft tienduizenden fans teleurgesteld nadat de maanlancering van de Artemis 1 werd geschrapt als gevolg van problemen met de motor van de raket. Het 22 miljard dollar kostende Space Launch System zou opstijgen van Cape Canaveral in Florida en een onbemand Orion-ruimtevaartuig in een baan om de maan brengen voor een reis van 1,3 mijl rond de maan. Het probleem werd niet getest tijdens de laatste generale repetitie, dus hebben ingenieurs meer tijd nodig om een oplossing te formuleren. NASA heeft de lancering uitgesteld tot aanstaande vrijdag, 2 september om 12:48 ET. De Artemis I missie is een eerste stap om mensen over drie jaar op de maan te laten landen.

Wales Online meldt dat de regering van Wales 35 miljoen pond extra uitgetrokken heeft om een nieuw leerplan voor leerlingen te ondersteunen. Volgens de regering is dit de grootste verandering in het onderwijs in een generatie voor alle leerlingen van groep 7 en lager. Leerlingen in groep acht en hoger zullen op dezelfde voet verder gaan. Leraren zullen meer vrijheid hebben over wat ze onderwijzen en de traditionele vakgrenzen zullen bij de hervorming worden geschrapt. In plaats daarvan komen er zes nieuwe leer- en ervaringsgebieden. De zes gebieden zijn: Rekenen en wiskunde, Talen, lezen, schrijven en communiceren, Wetenschappen en technologie,  Geesteswetenschappen, Gezondheid en welzijn en Beeldende kunsten. Het gaat uitpakken als volgt: bij geesteswetenschappen wordt bijvoorbeeld het onderwerp klimaatverandering onderwezen. Ouders zullen hun kinderen niet langer van de lessen seksuele opvoeding kunnen uitsluiten. De Welshe regering zegt dat seksuele opvoeding aangepast zal zijn aan de leeftijd. Actievoerders zeggen dat het verkeerd is om onderwerpen als gender en seksualiteit met de jongste kinderen te bespreken. Een groep heeft naar aanleiding van de plannen een rechtszaak aangespannen bij het Hooggerechtshof.   

Kort nieuws

Een opmerkelijke tweet van Gemeenten4globalgoals: Doet uw gemeente ook mee aan de Vlaggendag op 23 september 2022? Hijs ook de vlag net als onder andere Nijmegen, Hoorn, Schiedam en Opsterland vorig jaar! Nog geen Global Goals vlag? Meld uw gemeente aan, dan krijgt u deze van ons.

Law enforcement today schrijft dat Nikole Flax zal worden aangesteld op het nieuwe gecentraliseerde IRS kantoor waar de meeste van de 87000 nieuwe IRS agenten zullen gaan werken.  Flax was ook betrokken bij het agentschap dat zich richtte tegen conservatieve groepen, zoals de Tea Party, die zich verzetten tegen Obama’s herverkiezing in 2012. Eerder was ze stafchef van de toenmalige commissaris van de IRS, Stephen Miller.

Becker News meldt dat de FBI Special Agent die het onderzoek opende naar voormalig president Donald Trump’s vermeende ontvreemding van ‘geclassificeerde’ documenten ontslag heeft genomen en uit het hoofdkwartier van de FBI is geëscorteerd. Het ontslag van FBI Special Agent Timothy Thibault lijkt op een schuldbekentenis over het wangedrag van de FBI over hoe de zaak van de Hunter Biden laptop werd behandeld.

Gezondheid

Het Belgische Instituut voor Volksgezondheid, Sciensano, heeft in 24 soorten maskers titaniumdioxide gevonden. Een recente publicatie in Gut toonde aan dat blootstelling aan titaniumdioxide de ontsteking van de dikke darm (Colitis Ulcerosa) kan verergeren, waardoor het aangeboren immuunsysteem wordt verzwakt. De toegenomen blootstelling aan microplastics, nanodeeltjes, chemische stoffen in maskers en nasofaryngeale tests loopt parallel met veel van de symptomen die kenmerkend zijn voor long COVID. Uit onderzoek bij duizenden mensen blijkt dat 7% tot 30% van de mensen die positief testten op het SARS-CoV-2-virus één of meer symptomen vertoonden gedurende een periode langer dan 12 weken.

Op de website van de Amerikaanse FDA is te lezen dat Philips zijn terugroepactie voor beademingsapparaten uitgebreid heeft van 43 tot 1700 stuks. Mogelijk zitten er ondeugdelijke plastic onderdelen in. Als die in de motor terechtkomen, kunnen er chemische stoffen vrijkomen. Ook kan een apparaat plotseling uitvallen. Het dochterbedrijf Philips Respironics heeft geen meldingen over klachten bij patiënten ontvangen, maar roept apparaten terug om incidenten voor te zijn. Het bedrijf zal ze repareren of vervangen. Niet alle geproduceerde apparaten worden teruggeroepen, alleen die met een bepaald serienummer. Daar zitten geen apparaten bij die in Nederland zijn verkocht, wel honderden in de Verenigde Staten. Philips raakte vorig jaar in de problemen omdat om vergelijkbare redenen miljoenen slaapapneu-apparaten moesten worden teruggehaald.

In veel Britse ziekenhuizen en verzorgingstehuizen is zo’n nijpend te kort aan verplegend en verzorgend personeel dat er veel personeel uit het buitenland wordt aangetrokken. Nu blijkt dat de tussenpersonen die er voor gezorgd hebben dat veel gezondheidswerkers uit Zimbabwe aan het werk konden in het Verenigd Koninkrijk, de gezondheidswerkers dwingen om de helft van hun salaris aan hen af te dragen en ze onder ellendige omstandigheden laten leven.

Just the news meldt dat kustwachtcadetten die een religieuze vrijstelling vroegen van het militaire COVID-19-vaccinmandaat het bevel kregen om de campus binnen 24 uur te verlaten na ontvangst van de definitieve militaire beslissing over hun zaak. De militairen waren in beroep gegaan tegen het mandaat. Toen dat afgewezen waren, kregen zij geen verdere details over hun toekomst in de dienst. Alleen de boodschap dat ze niet langer in de lessen mochten verschijnen, ze mochten niet langer op de campus verblijven en werden min of meer gedwongen om van baan te veranderen.

Het weer

En dan het weer. Vandaag blijft het naar verwachting droog. We zien een afwisseling van zon en wolken en de middagtemperatuur komt uit tussen de 21 en 25 graden.