www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Vanaf 1 februari krijgt het vaccinatiebewijs volgens Europese regels een verloopdatum. Het bewijs krijgt een geldigheidsduur van negen maanden. Het kabinet wil het Nederlandse beleid daar nu op afstemmen. Zorgminister Hugo de Jonge zei tijdens de persconferentie over het openen van de scholen dat het coronatoegangsbewijs vanaf 1 februari enkel geldig zal zijn mét booster. Ook de geldigheidsduur van het herstelbewijs overweegt het kabinet in te korten.

Franse parlementsleden hebben geweigerd een wetsvoorstel te behandelen dat de COVID-gezondheidspas van het land omzet in een vaccinpas. Dit was een verrassende afwijzing van de regering, die had gehoopt de wetgeving er zo snel mogelijk door te krijgen. Als de pas wordt goedgekeurd, mogen alleen volledig gevaccineerde mensen of mensen die onlangs van COVID-19 zijn hersteld, toegang hebben tot de meeste openbare gelegenheden. Mensen kunnen dan niet langer een pasje krijgen op vertoon van een negatieve test. Tientallen Franse parlementsleden zeggen doodsbedreigingen te hebben ontvangen in de aanloop naar het debat. In een interview met krant Le Parisien heeft de Franse president Emmanuel Macron gisteren gezegd vastbesloten te zijn mensen zonder coronavaccinatie „tot het einde te willen pesten” door „hen zo veel mogelijk de toegang tot activiteiten in het sociale leven te beperken.”

De Amerikaanse/Duitse advocaat Reiner Fuellmich heeft Bill Gates en Klaus Schwab aangeklaagd. Tijdens een hoorzitting in het Poolse parlement noemde hij hen criminele samenzweerders van een wereldwijde pandemie die eindeloos lijden en de dood van miljoenen onschuldige slachtoffers over de hele wereld heeft veroorzaakt. Hij bestempelt Agenda2030 als een tiranniek plan om ons en alles te bezitten en te beheersen.  

Donald Trump heeft de persconferentie die hij gepland had voor 6 januari geannuleerd. In zijn verklaring schrijft Trump  dat hij de voor deze persconferentie geplande onderwerpen gaat bespreken tijdens een rally in Arizona op zaterdag 15 januari.

De directeur van levensverzekeringsmaatschappij OneAmerica in Indianapolis heeft zijn zorgen uitgesproken over het sterftecijfer onder 18 tot 64 jarigen. De verzekeringsmaatschappij ziet een stijgingspercentage van veertig procent ten opzichte van de periode voor de pandemie. De directeur geeft aan dat ze in het derde kwartaal van 2021 een stijging zagen, die zich voortzette in het vierde kwartaal. Ook in andere delen van de wereld zie je meer openheid van zaken komen. De Engelse krant The Cheltenham post publiceerde een hele pagina waarop werd gemeld hoeveel doden en gewonden er gevallen zijn gedifferentieerd naar diagnose, regio en merk van het vaccin.

En dan het weer. Vanaf vandaag vallen er dagelijks enkele buien. Met name in de nacht en ochtend kan zo’n bui een winters karakter aannemen. Er is kans op hagel of natte sneeuw. Omdat de temperaturen later op de dag rond de zes graden uit gaan komen is de kans dat de winterse neerslag blijft liggen vrij klein. In de nachten kan het een graadje gaan vriezen.