www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Omroep Flevoland schrijft dat ongeveer acht boerenbedrijven in het zuiden van Zeewolde gisteravond zijn geïnformeerd over de komst van een militaire kazerne in hun buurt. Het ministerie van Defensie wil een superkazerne gaan bouwen en vindt het gebied ten oosten van Nijkerkerbrug daar het meest geschikt voor. Nu wordt dat gebied vooral nog gebruikt door de landbouw. Het militaire complex wordt 500 hectare groot. Volgens de woordvoerder van Defensie is het mogelijk dat boerenbedrijven moeten worden uitgekocht of dat hun erfpacht opgezegd moet worden. Vorige week vrijdag zijn medewerkers van het ministerie en de gemeente Zeewolde al bij de bedrijven langs geweest om ze te informeren. Binnen nu en een half jaar moet het kabinet een besluit nemen over de definitieve locatie van de kazerne.

The Gateway Pundit meldt dat bronnen in Brazilië nu tegenover het medium bevestigd hebben dat het leger zich aan het mobiliseren is. Daarnaast heeft het leger belangrijke leiders van de communistische drugskartels in Rio de Janeiro uitgeschakeld. Nog nooit eerder viel het leger de favela’s van Rio binnen om de topleiders van het drugskartel het Rode Commando (Comando Vermelho), dat de communistische Luiz Inácio Lula da Silva steunt, te doden. De executies, die plaatsvonden in de vroege ochtenduren, begonnen slechts enkele dagen nadat het Braziliaanse leger Jaïr Bolsonaro tot ‘ echte president van Brazilië ‘ had uitgeroepen, na het bewijs van vervalste verkiezingen. Waarnemers beschouwen dit als het begin van een federale militaire interventie. De drugsbendes waren de enigen die de vermeende verkiezingsoverwinning van Lula da Silva op 30 oktober vierden door in de favela’s met automatische wapens in de lucht te schieten. Het Rode Commando is in 1979 gevormd als alliantie tussen de kartels en de communisten. De verwachting is dat als zij uitgeschakeld worden, de kans op een burgeroorlog een stuk kleiner wordt.

Saoedische staatsmedia melden dat de Chinese president Xi Jinping vandaag naar verwachting in Saoedi-Arabië zal aankomen voor een driedaags bezoek. Het is de eerste keer dat Xi een bezoek brengt aan ’s werelds grootste olie-exporteur. Het bezoek omvat een bilaterale top onder voorzitterschap van koning Salman en wordt bijgewoond door kroonprins Mohammed bin Salman, de feitelijke heerser van het koninkrijk.

De Duitse deelstaatregering van Niedersachsen gaat Twitter verlaten vanwege vermeende “haatdragende taal”, “verkeerde informatie” en “samenzweringsverhalen” op het platform.

Britse vakbonden hebben de eerste stakingsdata aangekondigd van personeel van het Department for Work and Pensions. Ongeveer 200 backofficemedewerkers zullen gedurende de kerstvakantie twee weken lang staken en er zullen naar verwachting meer stakingsdata volgen. De inzet is een loonsverhoging van 10%. Daarnaast is bekend geworden dat duizenden ambulancemedewerkers het werk neerleggen op 21 december in zowel Engeland als Wales.

Terwijl de onlangs herkozen gouverneur Ron DeSantis van Florida dragqueens, trans-kinderen en homo’s in het algemeen blijft aanwijzen als bedreigingen voor de kinderen van Florida, blijkt het pleegzorgsysteem in de staat een broedplaats voor sekshandel te zijn.  Volgens een recent rapport dat begin deze week in de South Florida Sun Sentinel werd gepubliceerd, blijkt dat kwetsbare kinderen en tieners slachtoffer worden van sekshandel en rechtstreeks op het pad van drugsgebruik, seksueel en fysiek geweld worden gezet. Daarnaast werd onthuld dat de verkozen ambtenaren van Florida al lang op de hoogte waren van de crisis en weinig tot geen actie hebben ondernomen om deze kwetsbare kinderen van de staat te redden.

Weer

En dan het weer. Vandaag is het weer buiig van karakter. Doordat de bovenlucht flink afkoelt kunnen de buien een winters tintje krijgen in de vorm van natte sneeuw. De middagtemperatuur komt uit tussen de zes en acht graden. Naar verwachting houdt de aanvoer van koude lucht de rest van de week aan waardoor de temperatuur nog een paar graden gaat zakken.