www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Op de website van Omroep West is te lezen dat het Haaglanden Medisch Centrum mensen die verzekerd zijn bij Menzis of VGZ oproept om uit te kijken naar een andere verzekeraar. Volgens het HMC verlangen beide verzekeraars ‘draconische bezuinigingen’ van het ziekenhuis. De onderhandelingen over een contract voor 2022 lopen stroef en financieel directeur David Voetelink heeft er een hard hoofd in dat het goedkomt. November en december zijn traditioneel maanden waarin mensen switchen van zorgverzekering. HMC raadt op de website aan om te kiezen voor een partij waarmee wel een contract is vastgelegd.

In Report24news is te lezen dat de Australische deelstaat Victoria de vaccinatieplicht die sinds november van kracht was binnenkort weer afschaft. Dit door druk van de bevolking. Inwoners van Victoria leven onder de langste lockdown ter wereld. Sinds november mochten ongevaccineerden enkel nog in winkels met basisvoorzieningen komen. De volkswoede en de publieke onrust zijn zo geladen dat de Victoriaanse regering zich genoodzaakt voelt om de verplichte vaccinatie in januari in te trekken.

De gouverneur van Hawaï, David Ige, heeft de noodtoestand uitgeroepen nadat het land kampt met overstromingen na Cycloon Kona. Aardverschuivingen, stroomuitval en overstromingen teisteren de eilanden na hevige regenval. Op Honolulu zijn vier noodopvangcentra geopend om getroffen bewoners onderdak te bieden.

Gisteren hebben de Russische president Poetin en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Biden een lange videoconferentie gehouden. Vanuit beide landen kwam na afloop een verklaring. Er zijn weinig concrete punten uit het gesprek naar voren gekomen. Beide presidenten erkennen dat de relatie tussen Rusland en de VS op een onbevredigend niveau staat. President Poetin bood aan alle beperkingen voor diplomatiek personeel dat in elkaars landen werkt, op te heffen. President Biden schetste sancties die de VS en bondgenoten bereid zijn toe te passen als er escalaties plaats gaan vinden aan de grens met Oekraïne.

Donderdag vindt er een gesprek plaats tussen de president Biden en president Zelensky van de Oekraïne. Volgens de Oekraïense presidentiële adviseur heeft het gesprek tussen de president van de VS en de Russische president niets veranderd. De situatie is sinds militaire opbouw onveranderd. De Oekraïense strijdkrachten verkeren nog steeds in de hoogste staat van paraatheid.

Newsmax journalist John Gizzi onthult dat het Vaticaan zich voorbereidt op een pauselijk conclaaf. Hij had een gesprek met de secretaris van een van de machtigste Vaticaanse kardinalen. Die heeft laten doorschemeren dat paus Francis stervende is.

En dan het weer: Aan het begin van de dag is het op de meeste plaatsen droog. In het noordoosten trekt de laatste neerslag naar het oosten weg. Langs de kust vallen enkele buien soms met hagel of onweer. De temperatuur loopt op tot maximaal zes graden en de wind is matig tot krachtig. In de avond en nacht neemt de bewolking toe en is er landinwaarts vorst mogelijk.