www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Steeds meer gevallen van ongewenst gedrag komen aan het licht. PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk is opgestapt na meldingen van ongewenst gedrag. Nadat er verschillende klachten over hem binnengekomen zijn treedt hij terug uit het parlement en de politiek. Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars moest vertrekken bij Ajax. Hij blijkt over een langere periode grensoverschrijdende berichten naar meerdere vrouwelijke collega’s te hebben gestuurd.

De New York Times weet te melden dat Johnson & Johnson eind vorig jaar de enige fabriek die bruikbare batches van zijn COVID-19-vaccin maakte stilletjes heeft gesloten. De stillegging is tijdelijk, naar verwachting zal de fabriek in Leiden na een paar maanden weer beginnen met het maken van het vaccin. Het bedrijf heeft niet gereageerd op een verzoek van persbureau Reuters om commentaar. De fabriek maakt volgens het bericht in de New York Times op dit moment een experimenteel, maar potentieel winstgevender vaccin tegen een niet-verwant virus.

De protesten van Canadese truckers lijken hun vruchten af te werpen. Zeker ook door de afsluiting van de Ambassador Bridge, de brug die Canada met de Verenigde Staten verbindt en jaarlijks goed is voor een goederenstroom van 137 miljard. Premier Jason Kenney van Alberta heeft gisteren aangekondigd dat het programma voor het vaccinpaspoort in Alberta wordt stopgezet. In Saskatchewan kondigde Premier Scott Moe aan alle vaccinatiemandaten met ingang van aanstaande zondag te zullen eindigen. Volgens de premiers konden de maatregelen nu opgeheven worden omdat de vaccins niet effectief waren. Meerdere alternatieve nieuwskanalen in Canada hebben bewijs naar buiten gebracht dat de politiechef Peter Sloly van Ottawa verbonden is met Pfizer, de FBI en het World Economic Forum van Klaus Schwab.

Ook in Nieuw Zeeland staan er vrachtwagens en campers die de straten rond het parlement in Wellington blokkeren. Zo’n 2.000 demonstranten te voet hebben zich bij hen gevoegd. Premier Jacinda Ardern vertelde verslaggevers  net als Trudeau dat de truckers niet de vertegenwoordiging van de meerderheid zijn. Ze weigert dan ook met de truckers in gesprek te gaan. De Maori-parlementsleden roepen intussen op tot een scheiding van de Britse koningin als staatshoofd.

Duitse ziekenhuizen melden dat het aantal gevallen van ernstig vaccinatieletsel vertwintigvoudigd is. In de eerste negen maanden van het jaar moesten bijna 19000 mensen zich laten behandelen wegens ernstige vaccinatieschade. Bij 2000 gevallen waren de bijwerkingen zo ernstig dat behandeling op de intensive care nodig was. Deze cijfers zijn exclusief alle plotselinge sterfgevallen als gevolg van de prikken.

Begrafenisdirecteur Richard Hirschman heeft slagaders en aderen ontdekt met onnatuurlijke bloedstolsels gemaakt van vreemde vezelige materialen die het vasculaire systeem volledig vullen. Hirschman meldde dat hij bij het balsemen van overledenen weerstand tegenkwam in de aderen. Hij kon de rubberachtige stolsels in veel gevallen uit de grotere aderen van het lichaam trekken. De doodsoorzaak was bij veel van deze mensen een hartaanval of hartstilstand. De coronacommissie van Dr Reiner Fuellmich vroeg begrafenisondernemer John O’Looney of hij deze verhalen herkende. Ook binnen zijn bedrijf ontdekten balsemers rubberachige stolsels in de aderen.

En dan het weer. Het is vandaag een zachte dag met temperaturen rond de tien of twaalf graden. We zien veel bewolking en daaruit valt soms wat motregen. Naar verwachting vanmiddag vooral in het noorden. De wind komt uit zuidwest en is boven land matig, aan zee vrij krachtig. Later op de dag neemt ook daar de wind weer af.