www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet ondertekend dat de in- en uitvoer van producten en grondstoffen beperkt om “de veiligheid van de Russische Federatie te waarborgen. De lijst zal worden vastgesteld door de regering.

Het kabinet lijkt nu toch in Brussel te onderhandelen over een Europees coronabewijs. Dit gaat in tegen de nadrukkelijke wens van de Tweede Kamer. De Kamer houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zeker nadat de motie van Kamerlid Pieter Omzigt werd aangenomen die het kabinet gebiedt geen stappen te zetten voordat die door de Kamer zijn goedgekeurd. Minister Kuipers heeft de Kamer nu in een brief laten weten dat hij geen onomkeerbare stappen zal nemen zonder dat de Kamer daarin gekend is. En daar zit volgens Omzigt het probleem, want geen onomkeerbare stappen zetten is iets anders dan de Kamer vooraf informeren en pas verdergaan na een debat in de Kamer. In de oorspronkelijke plannen zou het coronabewijs per 1 juli van dit jaar aflopen. De Europese Unie wil het coronabewijs met nog een jaar verlengen. Vandaag en morgen debatteert de Kamer over het Europese coronabewijs.

Tamara Lich, die op 23 februari werd gearresteerd en tegen een mogelijke gevangenisstraf van tien jaar aankeek, is vrijgelaten. Als een van de organisatoren van het Canadese konvooi is zij op borgtocht vrij en moet zij Ottawa binnen 24 uur verlaten. Rechter John Johnston oordeelde dat de vorige rechter die Lich in hechtenis had genomen “juridische fouten” had gemaakt die van invloed waren op de toekenning van haar borgtocht.

Indiase media hebben gemeld dat India de Amerikaanse dollar wil omzeilen om handel met Rusland te kunnen blijven drijven. India is daarvoor op zoek naar efficiënte instrumenten omdat New Delhi de handel met Rusland gaande wil houden. Er wordt gekeken naar betalingen via buitenlandse financiële instellingen die niet actief zijn in landen die de strafmaatregelen tegen Rusland hebben gesteund, betalingen via kleine Russische geldschieters die niet door het SWIFT-verbod zijn getroffen zoals bijvoorbeeld het instellen van een roepie-roebel-regeling.

Een aantal luxemerken staakt hun verkoop in Rusland. De Kering Group sluit zijn boetieks van onder andere Gucci en Yves Saint Laurent vanwege logistieke moeilijkheden en bezorgdheid om de veiligheid van hun personeel. LVMH/ ’s werelds grootste luxe bedrijf met meer dan 75 merken, waaronder Christian Dior, Louis Vuitton heeft zijn winkels tijdelijk gesloten. Sky News meldt dat McDonald’s tijdelijk 850 restaurants in Rusland sluit als reactie op de militaire operatie van Moskou in de Oekraïne.

Minister van Volksgezondheid Jason Copping zal naar verwachting Alberta Health Services opdracht geven haar COVID-19 vaccinatiemandaat voor personeel op te heffen. In een recente ontwerprichtlijn staat dat dit met ingang van 15 maart zou moeten gebeuren.

In België zijn cijfers van ziekenhuisopnames gepubliceerd, waaruit blijkt dat van de meerderjarigen met corona in het ziekenhuis nu ongeveer 2 op de 3 patiënten een booster heeft gehad. De cijfers zijn vrijgegeven door Sciensano en zijn een weergave van februari 2022.

Dr. Robert Malone zegt dat de eerste serie Pfizer-documenten die openbaar geworden zijn, aantonen dat elke regering zich er terdege van bewust is geweest dat de vaccins niet volledig veilig zijn en deze informatie voor ons verborgen heeft gehouden.

De eigenaar van Steaua Boekarest heeft een opvallend besluit genomen. Vanaf nu weigert Gigi Becali het nog om gevaccineerde spelers aan te kopen. Spelers in de huidige selectie met een vaccinatie tegen het coronavirus mogen blijven.  Volgens Becali zijn gevaccineerde spelers ‘zwak’.

Bestuurslid Andreas Schöfbeck van de Duitse ziektenkostenverzekeraar BKK ProVita die naar buiten bracht dat het aantal bijwerkingen die optraden na het coronavaccin veel groter waren dan de officiële cijfers in Duitsland deden vermoeden, is met onmiddellijke ingang ontslagen. Tegen de krant Die Welt zei Schöfbeck nog dat hij zich verplicht voelde tegenover de verzekerden om de gegevens naar buiten te brengen omdat het onethisch zou zijn om dat niet te doen. Er is met ongeloof gereageerd op het ontslag van het bestuurslid.

President Poetin heeft gezegd dat 95% van de terroristische aanslagen in de wereld worden gepleegd door de CIA. De CIA werkt niet namens het Amerikaanse volk en handelt niet in hun belang. De CIA zijn onderdeel van de deep state en een uiting van de wil van de oligarchie in de wereld en hun visie op een nieuwe wereldorde.

Een Russische Nieuwszender heeft officiële documenten onthuld die laten zien dat zeker 10 CIA agenten betrokken zijn bij pedofilie met hele jonge kinderen of ongekende hoeveelheden kinderporno in hun bezit hebben. Bij één van de agenten werden 40.000 foto’s op zijn computer gevonden.

En dan het weer. We hebben voorlopig te maken met een vrij stabiele weerssituatie. Een hogedrukgebied boven het oosten van Europa blokkeert de doorgang voor storingen en lagedrukgebied. De zon schijnt vandaag uitbundig.  De temperatuur komt uit tussen de twaalf en veertien graden.