www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Gisteren vonden in de Verenigde Staten de midterm verkiezingen plaats. Mike Lindell die zich eerder sterk maakte om de verkiezingsfraude van de presidentsverkiezingen in 2020 aan het daglicht te brengen, waarschuwt streng voor iedereen die de tussentijdse verkiezingen probeert te stelen of te manipuleren. Via zijn platform Frankspeech wordt elke stem en elke verkiezingsrace tussen de betreffende Republikein en Democraat per staat gevolgd in real time. Mochten mensen onregelmatigheden signaleren, dan kunnen ze dat aangeven via het misdaadloket op het platform (crime.frankspeech.com).

Op internet zijn al diverse filmpjes verschenen van mensen die ongeregeldheden rapporteren. Bij de stembureaus in Maricopa County kregen kiezers om zes uur ’s ochtends al te horen dat de tellers niet werken. Stemmachines in Mercer, New Jersey hebben te maken met een “programmeerfout” waardoor de Dominion machines niet in staat zijn de stemmen te verwerken.  Kiezers worden niet geweigerd, maar worden gevraagd stembiljetten handmatig in te vullen en in een bus te gooien zodat ze later handmatig geteld kunnen worden. Ook in Bridgeton Michigan kregen kiezers te horen dat de stemmachine kapot is. Medewerkers van het stembureau daar wisten niet zeker of de stemmen met de hand geteld zouden gaan worden.

The Gateway Pundit meldt dat het Braziliaanse leger vandaag naar verwachting de controleresultaten van de militaire audit van de verkiezingsuitslagen zal overhandigen aan de Braziliaanse leiders. Zij werken samen met de militairen aan het blootleggen van de verkiezingsproblemen.  

Zweedse premier, Ulf Kristersson, zegt na gesprekken met Turkse president Erdogan dat Stockholm de overeenkomst met Ankara over NAVO-lidmaatschap volledig zal uitvoeren. Eerder zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu dat Zweden en Finland niet hadden voldaan aan de voorwaarden van de gemaakte afspraken voor hun toetreding tot de NAVO.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, heeft duidelijk gemaakt dat Rusland zich niet zal mengen in de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres. Maar de voormalige president Donald Trump zal als Washington dat wil, de vermeende inmenging in de verkiezingen onderwerp nummer één worden en het enige zijn waar de Amerikaanse media over zullen praten. Zakharova drong er bij de Amerikanen op aan om onderwerpen van lokaal belang te bespreken, in plaats van extern iemand de schuld te geven, in de vorm van Rusland.

Economie

Minister president Mark Rutte heeft namens Nederland op de klimaattop in Egypte 100 miljoen euro uitgetrokken voor een speciaal programma dat Afrikaanse landen gaat helpen zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Rutte gaf in zijn toespraak aan dat het geld moet gaan naar hen die het hardst geraakt worden door klimaatverandering. Ons land wil het budget voor klimaatfinanciering fors verhogen, tot een bedrag van 1,8 miljard euro in 2025. Ook de nieuwe Britse premier Rishi Sunak deelde flinke bedragen uit. Hij maakt vele miljarden ponden vrij voor klimaatfinanciering. Pakistan en Somalië kunnen 1,5 miljard pond tegemoet zien, Kenya en Egypte 65,5 miljard pond, Congo en het Amazonegebied krijgen 150 miljoen pond, Nairobi krijgt 3 miljard pond voor de aanleg van een waterkrachtproject en spoorwegen en hij reserveert nog eens 65,5 miljard pond voor innovatie op het gebied van schone energie.

Wall Street Journal meldt dat Meta Platforms, het moederbedrijf van de sociale netwerken Facebook en Instagram, van plan is om vandaag “vele duizenden” te laten weten dat ze hun baan gaan verliezen. De eerste grote ontslagen in de 18-jarige geschiedenis van het bedrijf volgen op een scherpe post-pandemische daling van de aandelenkoers, sterkere marktconcurrentie en een stijging van de uitgaven. Het management van het bedrijf heeft de werknemers al verteld om vanaf deze week niet-essentiële reizen te annuleren.

Evelyn de Rothschild, het Britse hoofd van de Engels-Joodse bankdynastie – die de Britse en Franse tak van de beroemde bankgroep van zijn familie hielp verenigen en koningin Elizabeth II rekende tot degenen die zijn financieel advies vroegen – is overleden. Volgens de Britse Press Association stierf hij vredig thuis. De persdienst beroept zich op een verklaring van de familie Rothschild. Evelyn de Rothschild werd 91 jaar oud.

Gezondheid

Emily Oster van The Atlantic wil graag een Pandemie Amnestie uitroepen, wat haar en andere regeringsleiders zou vergeven dat ze hun macht misbruikt hebben door de economie stil te leggen en mensen te dwingen tot inentingen. Nu de waarheid over covid bekend wordt, hebben de machthebbers het liefst dat iedereen de zaak gewoon vergeet. Zoals een restaurant in Melbourne dat nu een briefje op de deur heeft hangen en om vergeving vraagt voor het feit dat ze ongevaccineerden buitensloten omdat ze toen nog niet wisten dat de vaccins anderen niet beschermden of niet voorkwamen dat het virus zich verspreidde. Kari Lake die in de race is voor de Republikeinen in Arizona heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de covid amnesty. Zij vindt het de moeite waard om te onderzoeken wie de vreselijke beslissingen genomen heeft en wil hen civiel- dan wel strafrechtelijk aansprakelijk stellen.

Weer

En dan het weer. Vandaag vallen er enkele buien, die langzaam richting het noorden en uiteindelijk richting de Noordzee trekken. Tussendoor is het droog en zien we mogelijk af en toe de zon. De middagtemperatuur varieert van 13 tot 16 graden.