www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Het Openbaar Ministerie heeft voor ruim 11,5 miljoen euro beslag gelegd op de bankrekeningen van de hoofdrolspelers in de mondkapjesaffaire. Het beslag leggen op de rekeningen is onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek. Donderdag besloot het OM om Van Lienden en andere betrokkenen van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) te schorsen uit het bestuur en een nieuw bestuur te benoemen. De verdenking tegen het voormalige bestuur is uitgebreid met verduistering.

Gisteravond zou Donald Trump een rally houden in Greenwood, Nebraska. Slechts enkele uren voor aanvang werd de rally verplaatst naar aanstaande zondag. Donald Trump schreef “Dank aan allen die in de rij hebben gewacht voor onze Save America Rally vanavond in Greenwood, Nebraska. Vanwege het noodweer, waaronder de mogelijkheid van 60 mph+ wind, hagelbuien, en misschien zelfs tornado’s, zal ik vanavond niet naar Nebraska komen, maar zal ik, als het weer het toelaat, aanstaande zondagavond, 1 mei, daar zijn. Het belangrijkste is dat u veilig bent, en dat kan niet met zo’n vreselijke voorspelling. Bedankt, Charles W. Herbster en zijn geweldige staf, dat jullie zo professioneel met ons hebben samengewerkt. Tot zondag!” In De Telegraaf staat te lezen dat Trump in Greenwood op het podium zou verschijnen met de Republikeinse gouverneurskandidaat Charles Herbster. Hij wordt door acht vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 67-jarige Herbster ontkent de aantijgingen, het is onduidelijk of hij zondag ook aanwezig is.

Slechts enkele dagen na de herverkiezing van president Emmanuel Macron, heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd dat het een smartphone-applicatie zal maken om een nieuwe digitale identiteit te huisvesten. De biometrische app, die gebaseerd is op de nieuwe identiteitskaart, werd in een decreet ondertekend door premier Jean Castex en minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Met de app kunnen gebruikers hun fysieke identiteitskaart scannen, waarna deze kan worden geüpload om toegang te krijgen tot openbare of particuliere diensten. De nieuwe digitale identiteit zal gegevens bevatten zoals namen, geboortedatum, een foto en zowel e-mail- als fysieke adressen.

De Britse Minister van Gegevens, Julia Lopez, heeft aangekondigd dat het  Verenigd Koninkrijk een digitaal identiteitsstelsel met plannen voor nieuwe wetgeving wil introduceren. Met de nieuwe digitale identiteitskaart kunnen mensen aantonen wie ze zijn voor alles van verhuizen of een nieuwe baan beginnen tot aantonen dat ze ouder zijn dan 18 om een drankje te kopen. Het is beschikbaar via een telefoon-app of een website en kan persoonlijk of online worden gebruikt. Belangrijk is dat er voor de Britten geen verplichting komt om er een te hebben. Burgers kunnen de fysieke documenten blijven gebruiken als ze dat willen. Na een openbare raadpleging belooft het Department for Culture, Media, and Sport (DCMS) digitale identiteiten even veilig te maken als officiële documenten zoals paspoorten en rijbewijzen.

Het hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt is door aanklagers binnengevallen vanwege een onderzoek naar het witwassen van geld. De Duitse openbare aanklager beweert dat twee personeelsleden cliënten hebben geholpen bij het witwassen van geld afkomstig van criminele activiteiten. Vijf andere Deutsche-kantoren in de stad werden doorzocht in een operatie waarbij ongeveer 170 politiemensen en ambtenaren betrokken waren.

Gisteren heeft Pfizer aangegeven dat een grote proef had uitgewezen dat de orale antivirale behandeling met COVID-19, Paxlovid, niet effectief was in het voorkomen van coronavirusinfectie bij mensen die leven met iemand die besmet is met het virus. Pfizer’s Paxlovid faalt daarmee in de klinische studie voor profylactische preventie van COVID-19.

Openbaar vervoersbedrijf RATP in Parijs haalt 149 elektrische stadsbussen van de weg nadat er twee bussen in korte tijd spontaan in brand vlogen. De bussen zullen niet eerder weer rijden dan dat er meer duidelijkheid is over de oorzaak. Het nieuwste incident vond gisterochtend iets na 08.00 uur plaats in een straat in Parijs. Er raakte niemand gewond. In een verklaring staat te lezen dat het de tweede brand is in minder dan een maand tijd in een bus van het merk Bolloré uit de serie Bluebus 5SE. Na een vonkenregen uit de bovenkant van de bus kwamen er kort daarna metershoge vlammen uit het dak. Volgens een woordvoerder van hulpdiensten waren er dertig brandweerlieden nodig om de brand te blussen.

Dr Jane Ruby heeft op Telegram een bericht geplaatst waarin ze schrijft: Een groep wetenschappers en microscopische experts hebben Dr. Bryan Ardis en de slangengifwaarschuwingen in het gelijk gesteld. Onverdunde Pfizer flesjes, zeggen ze, onthullen eigenlijk slangengifklier organoiden en het bloed van de geïnjecteerden vertoont al die tijd al echinocytose – direct gerelateerd aan slangengif vergiftiging. Verder bevestigden de wetenschappers dat andere tests aantoonden dat dit King Cobra slangengif organoid materiaal is. Ik heb net Dr. Ardis gesproken die nu verbonden is met deze groep.

Gisteren en vandaag staat Ottawa weer in het teken van grote protesten. Motorrijders bezoeken de stad onder de naam Rolling Thunder Convoy. De Canadese politie heeft meerdere personen gearresteerd. Toeterende truckers en demonstranten die bovenop pick-up voertuigen en auto’s stonden en “vrijheid” riepen, marcheerden door het centrum van Ottawa terwijl de politie extra agenten inzette om de situatie onder controle te krijgen.

De overname van Twitter door Elon Musk roept heftige reacties op in de wereld. Het Verenigd Koninkrijk heeft gedreigd om Twitter helemaal te verbieden en mogelijk Elon Musk gevangen te zetten als hij hun inkomende “Online Safety Bill” overtreedt door vrije meningsuiting op zijn platform toe te staan. De stap kwam enkele uren nadat de EU dreigde Twitter volledig te verbieden als Musk vrije meningsuiting op het platform toestaat en de VS dreigde Section 230 te “hervormen” om sociale mediabedrijven “verantwoordelijk” te houden voor de “schade die ze veroorzaken”. In de Verenigde Staten zag de Biden administratie zich genoodzaakt tot de oprichting van een Disinformation Governance Board, die geleid gaat worden door Nina Jankowicz. Deze anti-desinformatie eenheid valt onder het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Nina Jankowicz schreef het boek “Hoe de Informatie Oorlog te Verliezen.”

In Australië zijn een aantal populaire zonnebrandcrèmes teruggeroepen uit de handel omdat ze mogelijk een kankerverwekkende chemische stof bevatten. Het gaat om producten van onder meer de Australische Kankerraad en Nivea. In de producten werden lage concentraties van een mogelijk kankerverwekkende chemische stof  aangetroffen.

En dan het weer. Vandaag krijgen we wat lagere temperaturen dan eerder deze week. In het noorden komt de temperatuur uit op 10 graden, in het zuiden wordt het maximaal 13 graden. De wind komt uit het noorden. Na het weekend wordt warmere lucht verwacht en loopt de temperatuur weer enkele graden op.