www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

Veel mensen realiseren zich niet dat 60 procent van wat je op je huid smeert door je lichaam wordt opgenomen. Dat geldt ook voor stoffen die je ‘vluchtig’ op je lijf smeert zoals douche crèmes of badschuim. Zelf heb ik vanaf mijn geboorte al een hele gevoelige huid, dus ik ben altijd heel terughoudend met wat ik op mijn lichaam smeer en wat ik gebruik is volledig natuurlijk en veel maak ik zelf. Dat is niet alleen heel erg leuk om te doen, je weet dan ook wat je op je lichaam smeert en het is ook nog eens veel goedkoper.

Kijk eens naar onderstaande feiten, die worden meestal niet in de reclames genoemd.

  • Vrouwen die make-up dragen, absorberen 5 pond giftige chemicaliën per jaar
  • De gemiddelde vrouw absorbeert elk jaar 4 pond 6oz chemicaliën uit toiletartikelen en make-up, meldde de industrie zelf tien jaar geleden in het vakblad In-Cosmetics.
  • Het natuurlijke deodorantbedrijf Bionsen ontdekte dat de gemiddelde vrouw door haar jaarlijkse verzorgingsroutine wordt blootgesteld aan maar liefst 515 verschillende synthetische chemicaliën.

Wil je ook meer leren over het zelf maken van gezicht crèmes, bodylotion, natuurlijke deodorant of een natuurlijke vervanger van tandpasta? Ga dan eens surfen op het internet. Er komen steeds meer sites waar je informatie vindt om zelf aan de slag te gaan. Een leuke site is Aromalifestyle van Monica. Zij deelt veel recepten op zowel het gebied van lichaamsverzorging als voeding.