www.bewustontwaken.nl

wereldnieuws bewust bekeken

De marketingexperts weten het mooi te brengen. Koop een video deurbel voor meer gemoedsrust, waar je ook bent. Met de nieuwe en verbeterde video deurbel kun je vanaf elke locatie zien, horen en praten met bezoekers. Ontvang direct meldingen op je telefoon en tablet, pas je bewegingsinstellingen aan en blijf op elke locatie verbonden met thuis. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat deze video deurbel niet alleen je huis in de gaten houdt, maar ook een surveillance apparaat is dat jouw bewegingen 24/7 in de gaten houdt. Door de connectie met je telefoon weet de deurbel waar jij bent. Maar niet alleen de Ring video deurbel is een surveillance apparaat, dat geldt ook voor apparaten als Google Nest en Amazon Echo. Deze apparaten houden je niet alleen voortdurend in de gaten, ze synchroniseren met je wifi-verbinding en ze communiceren ook met elkaar via 5G technologie.

5G heeft bijna niets te maken met het verbeteren van je leven; het gaat erom je leven te controleren, producten op de markt te brengen en je gegevens te oogsten voor kunstmatige intelligentie. Het “zwarte goud” van de 21e eeuw is data. Dit spinnenweb dat microgolfstraling uitzendt, zal Big Data/Big Telecom en Big Brother in staat stellen om vast te leggen wat er binnenhuis en buiten bij elk persoon en op elk moment van de dag gebeurt. Hoewel je een apparaat in huis krijgt, is in dit geval het slimme apparaat niet het product, dat ben jij.

Pas ook op met led verlichting. De lampen worden verkocht als lampen om bij te relaxen terwijl wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het licht van led-lampen juist gevoelens van angst oproepen. Zeker de door wifi gestuurde led-lampen, de wifi bulbs, sturen steeds signalen uit die slecht zijn voor je hersenen. Eigenlijk worden die permanent blootgesteld aan microgolven die te vergelijken zijn met die uit een magnetron.